Domov Lifestyle Jeep Grand Cherokee trpí bizarným problémom. Kľúč nie je kompatibilný s autom

Jeep Grand Cherokee trpí bizarným problémom. Kľúč nie je kompatibilný s autom

Jeep Grand Cherokee je celosvetovo populárnym modelom. Aktuálne však má model menšie problémy s kľúčmi a noví majitelia si budú musieť počkať.

Na trošku bizarný problém s kľúčmi na nové modely Jeep Grand Cherokee a Grand Cherokee L si sťažujú práve majitelia nových áut. Všetko sa to začalo príspevkom na fóre Jeep Garage. Tu sa majitelia sťažujú na to, že ak sa dostanú do auta pomocou fyzického kľúča, tak auto sa začne správať ako by bolo ukradnuté a stáva sa tak nepoužiteľným.

„Môj Grand Cherokee nerozpoznal kľúč,“ sťažuje sa užívateľ nového Grand Cherokee na diskusnom fóre. „Asi sa niečo pokazilo v module vozidla, prípadne v anténe,“ dodáva. S vozidlom tak išiel do servisu, kde systém odpojili, skontrolovali vozidlo a znova zapojili. Vozidlo tak začalo na kľúč znova reagovať, no ďalšie ráno zákazníka čakal rovnaký problém.

Takmer totožnými ťažkosťami disponovali aj ďalší majitelia áut. Tí sa stretli s opakovaným výskytom problému aj po predaní auta do servisu. Problémy sa však týkajú iba nových vozidiel, ktoré díleri predali v mesiaci február. Jeden z užívateľov nového Grand Cherokee taktiež uviedol, že so svojim autom sa nedokázal ani pohnúť z parkoviska.

Podľa dostupných informácií mala spoločnosť Stellantis kontaktovať svojich dílerov, ktorí mali zastaviť predaj určitých vozidiel práve kvôli problémom s elektronikou. Bohužiaľ, je to smutné, no človek s podobnými výpadkami elektroniky už v dnešnej dobe musí rátať, nakoľko sú autá už tak prešpikované elektronikou. Problémy s autom by mala mať na starosti súčiastka označovaná ako „Radio Frequency Hub Module,“ vďaka ktorej nedokáže auto úmerne komunikovať s kľúčom.

Automobilka aktuálne rieši problém prevažne zákazníckych vozidiel. Skladové autá sa budú opravovať až neskôr. Grand Cherokee sa európskemu trhu predstavil iba pred týždňom, takže zrejme odstávka európskych áut zrejme nebude nutná.

„Identifikovali sme problém a urýchľujeme dodávku potrebných dielov do celej dílerskej siete. Problém sa našťastie dotkol iba obmedzeného množstva vozidiel a netreba tak robiť zvolávaciu akciu,“ povedal hovorca automobilky Jeep.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJthedrive.com
Predchádzajúci článokNissan prichádza s limitkou venovanou legendárnemu Batmanovi
Nasledujúci článokWau, to bude rýchlosť! VW skráti vývoj a výrobu nových modelov