Domov Elektromobilita Spoločnosť Charge postavila elektrický Mustang inšpirovaný modelom z roku 1967. Bude vyrobených...

Spoločnosť Charge postavila elektrický Mustang inšpirovaný modelom z roku 1967. Bude vyrobených iba pár kusov

Zdroj: Charge

Spoločnosť Charge má rada Ford Mustang z roku 1967. Mustang sa postupom času od svojho príchodu v 60.rokoch minulého storočia zaradil medzi legendy automobilizmu. Svojich fanúšikov si získal svojou charizmou, iných veľkými motormi pod kapotou. Legendárny model z roku 1967 však teraz skutočne vymení spaľovák za elektromotor a batérie.

Spoločnosť Charge predstavila restomod v tele Fordu Mustang už zrhuba pred troma rokmi. Veľa vody pretieklo a o veľa centov zdražel benzín, než sa plán mohol stat skutočnosťou. Mustang Fastback z roku 1967 mieri pod skalpel a mení V8 za elektromotor. Spoločnosť Charge označila tento model za “ručne vyrobený, plný nápadov a ikonický.”

Zdroj: Charge
Úplne iný

Ako sme spomenuli na začiatku, ide o takzvaný restomod. Nejedná sa teda o presne rovnaký model ako tomu bolo v roku 1967. Ide o model, ktorý sa nechal inšpirovať legendárnym Fastbackom. Má oveľa jemnejšie línie, LED svetelnú technológiu, zapustené aerodynamické kľučky a úplne odlišné kolesá. Dôležitým a poznávacím znakom je aj predná maska. Tá zostáva uzatvorená, keďže tento Mustang nepotrebuje za prednou maskou chladič a tým pádom ani prúd vzduchu.

V interiéri nezostal kameň na kameni. Tam by sme hľadali spoločné znaky asi iba márne. Dobu analógovú vystriedala doba digitálna, čo sa podpísalo aj na virtuálnom prístrojovom štíte. Rovnako tak staré klasické rádio nahradil moderný infotainment systém. Pozoruhodný je volant a nasadnúť dnu do interiéru lákajú aj sedadlá. Spoločnosť Charge v zastúpení kreatívnym riaditeľom Markom Robertsom sa vyjadrila k personalizácii tohto modelu nasledovne: “Objednávky áut budú individuálne a zákazníci dostanú možnosť uplatniť svoju kreativitu a osobnosť.”

Neskutočný výkon, nie pri nabíjaní

A teraz nasledujú údaje pre tých, ktorých zaujíma za čo vymení tento restomod pôvodnú V8 pod kapotou. Charge Mustang Fastback dostane pod “kapotu” dvojicu elektromotorov, každý z nich na jednu nápravu. Na obe nápravy tak prenesú elektromotory výkon 544 konských síl s krútiacim momentum 1 500 Nm. Klasický šprint z 0-100 kilometrov za hodinu zvládne tento model za 3,9 sekundy. Batéria má kapacitu 64 kWh a dojazd tak bude atakovať hodnotu 320 kilometrov na jedno nabitie.

Mínusom ale bude nabíjanie. Maximálna možnosť nabíjania je pri rýchlosti 50 kW, čo tak trochu kazí imidž tejto novodobej klasiky. Celkovo sa na svetové cesty dostane iba 499 kusov týchto Mustangov. Spoločnosť Charge stanovila základnú cenu na 420 744 eur bez DPH. Ak by ste sa rozhodli si takýto unikát objednať, spoločnosť už prijíma objednávky. Otáznik však stále visí nad termínom dodania. Pôvodný mal byť už minulý rok.

Zdroj: Charge

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW kúpilo značku Alpina, zásadné zmeny prídu až v roku 2025.
Nasledujúci článokProdrive Hunter: hyperšport stvorený nielen do púšte. Cena?! “Iba” 1,2 milióna bez DPH