Domov Lifestyle Historický klenot v lone prírody

Historický klenot v lone prírody

Slovensko je doslova posiate historickými kaštieľmi, ktoré sa dostali do šikovných rúk a premenili sa na krásne hotely. Jedným výnimočným miestom je určite Chateau Appony. Je to jediný luxusný historický hotel na Slovensku so štyrmi hviezdami a 20 tisícovou barokovou knižnicou, ktorý sa pýši nielen bohatou históriou s množstvom osobností, ale aj svojim „povstaním z popola ruín“ v rokoch 2007-2011. 

Kaštieľ Chateau Appony sa nachádza v malej slovenskej dedinke Oponice, iba kúsok severne od starobylej Nitry. Žije tu okolo 900 obyvateľov a je to obec bohatá nielen na históriu so štyrmi historickými stavbami, ktoré lákajú návštevníkov, ale má aj dlhú tradíciu v pestovaní vínnej révy. Nachádza sa medzi Nitrou a Topoľčanmi, pod úpätím Tribečského pohoria. Kaštieľ bol takmer šesť storočí sídlom významného uhorského rodu Apponyiovcov, ktorých okrem diplomacie preslávila aj bohatá rodinná knižnica. Prísť sa sem dá v ktoromkoľvek ročnom období, každé z nich má v parku a kaštieli svoje neopakovateľné čaro.

Chateau Appony

Bohaté možnosti využitia voľného času

Po nákladnej rekonštrukcii v rokoch 2007-2011 dostal kaštieľ opäť svoju pôvodnú podobu a vrátila sa doň aj vzácna baroková knižnica so 17 324 zväzkami. Sú medzi nimi diela Aristotela, Platóna, Newtona, Macchiaveliho, Galileiho, Goetheho a iných významných európskych autorov v pôvodných vydaniach. Kaštieľ slúži dnes ako štvorhviezdičkový hotel. Poskytuje ubytovanie v 21 izbách typu Comfort suite, 13 Junior suite a 7 apartmánoch. Dohromady dokáže ubytovať maximálne 120 osôb. Súčasťou hotelového komplexu je aj reštaurácia Songe, Lobby bar, bowling a wellness. Obklopuje ho nádherný, deväťhektárový park so vzácnymi drevinami, kde dominujú nádherné súbory platanov západných či dáždniková forma vzácneho ginka. Keďže tu mal tenis dlhú tradíciu, boli na mieste pôvodného kurtu vybudované dva nové tenisové kurty a parkové  jazierko. Hotel sa využíva na svadobné hostiny, narodeninové oslavy, firemné eventy, konferencie, semináre, štýlové podujatia a iné spoločenské akcie v nádherných a priestorovo veľkorysých sálach (svadobný salón, modrý salón, privátny salón).

Chateau Appony

Park pohladí dušu

Pre tých, ktorých oči sa chcú popásť na zeleni a vode, máme pozvánku do hotelového parku. Je očarujúci v každom ročnom období. Na jar, keď sa v ňom prebúdza život a príroda je v rozpuku, stretnete veveričku či zajaca a niekedy i zatúlanú srnku z neďalekého lesa. V lete je plný zelene a pod košatými korunami platanov, jaseňov či dubov nájdete príjemný chládok a pookrejete z vône tráv a lúčnych kvetov. Aj jeseň je v parku vskutku jedinečná, premenlivá, nestála, taká ako nostalgické tóny Chopinovej hudby, ktorú napísal pre tunajšiu grófku.

Chateau Appony

Kuchyňa na úrovni

Reštaurácia s kapacitou 80 osôb prináša dokonalú súhru tradičných hodnôt s akcentom na súčasné trendy a symfóniu chutí domácej kuchyne. Štýlová hotelová reštaurácia nesie výstižné pomenovanie „Songe“, čo z francúzskeho prekladu znamená „Sen“. Ochutnajte aj vy výnimočné jedlo na výnimočnom mieste. Vzhľadom k tomu, že v reštaurácii kladú veľký dôraz na čerstvé suroviny, mení sa  ponuka a la carte menu v závislosti od ročného obdobia.

Chateau Appony

Dokonalý odpočinok

Tí, ktorí chcú svojmu telu dopriať absolútny pôžitok, môžu využiť služby masérov a vybrať si zo širokej ponuky masáží. Pre obnovu stratenej energie, pre ubolenú dušu a telo, ktoré si zaslúži, aby sme sa mu odmenili, slúži wellness. Relaxačný bazén s príjemnou vodou, kde si môžu hostia zaplávať a uvoľniť sa, či jacuzzi s horúcou vodou a perličkovou masážou blahodarne pôsobí na telo aj myseľ. Saunový svet sa skladá z bylinkovej, parnej, suchej a infrasauny. Určite sa oplatí ho vyskúšať spolu s kyslíkovým barom. Samozrejme, myslelo sa aj na rodiny s deťmi, pre ktoré je tu bohato vybavený detský kútik. 

Kontakt:

Oponice 271
956 14 Oponice

Slovenská republika

+421383238111
info@chateauappony.sk

chateauappony.sk

instagram.com/chateau.appony/

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Honda CMX 1100 Rebel – nová vyšperkovaná mašina
Nasledujúci článokDefender 90 ožíva prostredníctvom Lego Icons Classic