Domov Autosalón Autosalón Nitra 2019: SEAT vraj ukáže aj El Born!

Autosalón Nitra 2019: SEAT vraj ukáže aj El Born!

Autosalón v Nitre je už na spadnutie. Zvýšená aktivita automobiliek sľubuje zaujímavú a pestrú výstavu. My sme spomedzi všetkých vystavených automobilov vybrali najočakávanejšie premiéry. Aby sme sa vyhli subjektívnemu názoru, zoradili sme ich podľa abecedy.

Cupra

Emócie hýbu svetom o čom svedčí nadšenie publika, ktoré nasledovalo okamžite po predstavení modelu Cupra Formentor. A imprortér značky SEAT vám umožní zažiť ich na vlastnej koži. Na stánku totiž tohto krásavca ukáže v plnej paráde.

Ford

Na autosalón totiž automobilka privezie dve novinky, premiéru budú v Nitre oslavovať nové generácie modelov Transit a Ranger. Podarí sa im, spolu so štandardnými osobnými modelmi vrátiť značku na pozície, ktoré jej vzhľadom k bohatej histórii patrí? Uvidíme. Veľký potenciál vidíme predovšetkým v úžitkovom modely Transit.

Hyundai

Hoci Hyundai udiera na ekologickú strunu čoraz viac, do Nitry privezie kompletnú modelovú ponuku. Chýbať teda nebudú ani emóciami nabité  ostré N-ká. Hlavnými hviezdami však budú novinky – Ioniq electric a mestský crossover Kona hybrid. V segmente  automobilov do zásuvky tak Hyundai dnes dokáže ponúknuť veľmi bohatú zostavu.

Jaguar

Luxusné, emóciami nabité sedany ešte určite nepovedali svoje posledné slovo. A tak Jaguar do Nitry privezie novú generáciu modelu XE. Podarí sa mu prelomiť dlhoročnú nadvládu nemeckých značiek? Mohlo by. Byť originálny je dnes totiž veľmi žiadané.

Kia

Kia hľadala cestu, ako spojiť kategórie klasických kompaktných hatchbackov a mestských crossoverov. A kto už model XCeed videl naživo musí uznať, že sa jej spojenie týchto svetov podarilo na výbornú. Auto kompaktných rozmerov skrátka vyzerá úžasne. A tak očakávame, že bude v Nitre hlavnou hviezdou expozície značky Kia.

Land Rover

Land Rover sa stal domácou značkou, a tak v meste, kde má výrobný závod, nemôže chýbať. Na stánok postaví viacero zaujímavých modelov, vrátane špeciálne edície Land Rover Discovery Slovakia. Najväčším lákadlom však určite bude dlho očakávaný návrat legendy. Nový Defender je tu a vy si na túto automobilovú ikonu  budete môcť v Nitre siahnuť.

Mazda

Mazda do Nitry privezie svoju dlho očakávanú novinku, model CX-30. Ako poznám vkus našich motoristov, je toto auto presne podľa ich očakávaní. Stane sa novinka najpredávanejšou Mazdou u nás? Predpoklady na to určite má.

Mercedes-Benz

Chýbalo vám v ponuke automobilky SUV s kompaktnými rozmermi no priestranným a variabilným interiérom? Už nebude. Mercedes-Benz v Nitre na trh slávnostne uvedie model GLB. Kabína pre sedem cestujúcich sa v tejto kategórii môže stať veľkým lákadlom.

Mitsubishi

Nitra je skôr nákupnou výstavou, a tak sem svoje novinky privezie aj Mitsubishi. Omladenie môže k výrazne prepracovanému modelu ASX priviezť nových zákazníkov. Napriek modernizácii si totiž udržalo veľmi zaujímavú cenu. Druhou novinkou na stánku bude pick-up L200.

Renault

Renault privezie tri novinky, hlavnou hviezdou však celkom určite bude úplne nové Clio. Áno, hoci sa na predchodcu nápadne podobá, v skutočnosti je úplne novým autom. Veď načo o tom písať, presvedčiť sa o tom môžete na vlastnej koži. Ďalšími premiérami, ktoré sa na výstave predstavia, sú nové generácie modelov Trafic a Master.

SEAT

Všetko nasvedčuje tomu, že to v stánku španielskej značky bude veľmi zaujímavé.  Na plochu totiž automobilka podľa posledných správ postaví aj elektomobil El Born, ktorý sú bratrancom VW ID.3. Máme také tušenie, že v stánku SEAT bude počas výstavy trocha husto.

Škoda Kamiq

Keďže sme si toto auto už mali možnosť vyskúšať trúfame si povedať, že sa Kamiq na Slovensku stane mimoriadne populárnym modelom. Okrem neho Škoda na stánku ukáže aj svoje novinky do zásuvky: Superb iV a Citigo iV. A tak bude stánok značky Škoda v Nitre opäť vyťažený minimálne na 130 %.

Volkswagen

Volkswagen sa pochváli kompletnou modelovou ponukou, chýbať nebude ani nový Passat. Do centra však automobilka postaví svoju premiéru, kompaktné SUV T-Cross. Bude novinka pokračovateľom úspešného ťaženia automobilky v segmente SUV? Hoci v ňom začína byť poriadne tesno, šanca na úspech je veľká.

A na záver našej ochutnávky z autosalónu v Nitre ešte niekoľko dôležitých informácií:

Otváracie hodiny:

  1. – 5.10.2019 od 9.00 do 18.00
    6.10.2019 od 9.00 do 17.00

Vstupné:

Vstupné: 6 € Parkovací lístok pre osobné auto: 5 €
Vstupné zľavnené: 3 € Parkovací lístok autobus: 20 €
Parkovací preukaz areál: 40 € Parkovací preukaz parkovisko AX: 20 €
Vystavovateľský preukaz: 20 € Firemná pozvánka 6 €

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMá 68 rokov a našla svojho 10-miliónteho majiteľa. Dámy a páni, zatlieskajte Toyote Land Cruiser
Nasledujúci článokNa diaľnici D2 štartuje rozsiahlejšia rekonštrukcia, pripravte sa na obmedzenia