Domov MOTO Moto Poradňa Nezanedbávajte ochranné prostriedky a jazdite bezpečne, správna prilba je základ!

Nezanedbávajte ochranné prostriedky a jazdite bezpečne, správna prilba je základ!

Rýchlosť, adrenalín, otvorená cesta, čerstvý vietor fúkajúci do tváre. Keď ste na motorke, zostávate úplne ponorený do tejto atmosféry a cítite sa slobodne. Jazda na motorke je jednoducho návyková, pretože kombinuje fyzické a emočné potešenie. Avšak, aby ste zo svojej motorky vyťažili maximum a užívali si ju ešte dlhé roky, nemali by ste zabúdať na ochranu hlavy.

Áno, prilba je bezpochyby najdôležitejšou výbavou, ktorú by mal mať každý účastník vozovky, pretože práve väčšina úmrtí na cestách je spôsobená poranením hlavy. Prilba vás však ochráni nielen pred zranením hlavy, ale aj odletujúcimi úlomkami rozvírenými vetrom, slnečným žiarením alebo dažďom.

Rozhodne by ste nemali význam prilby podceňovať, pretože pri vysokej rýchlosti vám môže spôsobiť takýto náraz už milimetrového predmetu obrovské škody nielen na motorke, ale hlavne na zdraví. Tak si ich poďte spolu s nami vybrať.

Špeciálne vlastnosti a výbava, ktorú pri prilbách oceníte

Ako sa hovorí, „hlava je nad telom“ a všetko, čo robíme, ako sa cítime a sme zdraví, závisí práve od stavu našej psychiky. Dôležitosť ochrany tejto časti tela sa preto snažia zvýšiť výrobcovia prilieb na motorku ich špeciálnymi vlastnosťami. Medzi tie najdôležitejšie výhody štýlových prilieb HJC patrí napríklad:

• vyberateľnosť interiéru prilby;
• anti UV systém;
• výmena skla bez náradia;
• drážka na okuliare;
• prispôsobiteľná veľkosť;
• špeciálny systém vetrania a iné.

Samozrejme, čím vyšší stupeň ochrany a vylepšenia si zvolíte, tým väčšia investícia to bude. V prípade dokonalej a kompletnej ochrany hlavy to ale má svoj zmysel.

Vyberte si certifikované modely

Množstvo vlastností a výhod moderných prilieb ešte neznamená, že sú aj kvalitné. Vyberajte si preto značky, ktoré to, ako napríklad kvalitné prilby Shark, dokážu deklarovať ECE certifikáciou. Každej modernej prilbe by nemala chýbať ani polykarbonátová škrupina a spomínaný prateľný interiér.

Najdôležitejšie na záver ale je, aby nebola prilba s množstvom funkcií príliš ťažká a dobre vám na hlave sedela. Ak sa však v obrovskom sortimente neustále strácate, moteam.sk vám s výberom určite poradí.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZbohom Dacia Logan MCV, po 14 rokoch vo výrobe končí
Nasledujúci článokTesla bude vedieť prdieť na ostatné autá