Domov News Najpríťažlivejší Renault súčasnosti spoznal slovenské ceny

Najpríťažlivejší Renault súčasnosti spoznal slovenské ceny

Foto: Renault

Renault zintenzívňuje svoju ofenzívu elektrifikovaných vozidiel. Otvára objednávky na nový model Rafale, čo je vlajkové SUV-kupé značky.

Plne hybridný Renault Rafale E-Tech je 4,71 m dlhý, 1,86 m široký a 1,61 m vysoký. Stojí na platforme CMF-CD, ktorá bola navrhnutá tak, aby vyhovovala všetkým typom elektrifikácie. Vďaka svojmu dynamickému dizajnu a silnej osobnosti ponúka Renault Rafale potešenie z jazdy, ktoré môžu zdieľať všetci cestujúci. Priestor pre pasažierov v druhom rade sedadiel je veľmi pohodlný, s priestorom pre kolená dlhým 302 mm. Priestor pre pasažierov nad hlavou na zadných sedadlách je na úrovni 880 mm. Je zachovaný v dostatočnom meradle aj napriek karosérii pripomínajúcej kupé. Tvar karosérie neovplyvnil ani batožinový priestor. Ten má objem 627 litrov.

Foto: Renault

Inovatívnym prvkom výbavy je, podobne ako aj v prípade modelu Espace, panoramatické strešné okno Solarbay s elektronicky nastaviteľnou priehľadnosťou, navrhnuté technológiou PDLC (Polymer Dispersed Liquid Crystal). Stupeň priehľadnosti sa dá jednoducho nastaviť hlasom cez Google Assistant alebo pomocou ovládacieho tlačidla. Toto riešenie zároveň zväčšuje priestor nad hlavou, pretože nie je potrebná klasická roletka. Vodič a cestujúci si môžu vybrať zo 4 režimov: priehľadná strecha, nepriehľadná strecha, priehľadná strecha vpredu a nepriehľadná strecha vzadu a naopak. Strecha Solarbay je tak praktickejšia než bežná clona, pretože umožňuje cestujúcim vzadu zvoliť intenzitu prepúšťania slnečného žiarenia nezávisle od cestujúcich vpredu.

Renault Rafale interiér
Foto: Renault

Renault Rafale vstupuje do predaja najprv s hybridným pohonom spaľujúcim benzín, ktorý má výkon 200 koní. Vďaka mimoriadne nízkej priemernej spotrebe len 4,7 l/100 km poskytuje dojazd až 1100 km. Koncom roka sa Renault Rafale dočká aj výkonnejšieho motora E-Tech 4×4 s výkonom 300 koní. Táto verzia bude vybavená dodatočným elektromotorom na zadnej náprave a bude využívať aj špecifické nastavenie podvozku.

Foto: Renault
Ceny

Základná cena modelu Renault Rafale vo výbave Techno je stanovená na sumu 39.900 eur. Obsahom tejto výbavy je napríklad dvojzónová automatická klimatizácia, 12,3-palcový prístrojový panel, multimediálny systém openR link s 12-palcovou obrazovkou, navigáciou, službami Google a audiosystémom Arkamys so 6 reproduktormi, 20-palcové disky kolies, predné a zadné parkovacie senzory, zadná parkovacia kamera či adaptívne svetlomety s LED funkciou hmlového svetla.

Renault Rafale
Foto: Renault

Vyšší stupeň výbavy Esprit Alpine obsahuje navyše napríklad systém sledovania mŕtveho uhla s aktívnou korekciou jazdnej dráhy, volant potiahnutý syntetickou kožou s dekórom Alcantara s prešívaním vo farbách francúzskej trikolóry, zadnú opierku s držiakmi pre smartfóny a tablet, dvoma USB-C vstupmi a držiakmi na nápoje, elektricky ovládané veko batožinového priestoru alebo systém natáčania zadných kolies 4Control. Cena Renaultu Rafale vo výbave Esprit Alpine je stanovená na 43.900 eur.

V položkách príplatkovej výbavy sa nachádzajú napríklad head-up displej (700 €), panoramatické strešné okno Solarbay (1.500 €), prémiový audiosystém Harman
Kardon s 12 reproduktormi (900 €) alebo biely matný lak karosérie (1.600 €).

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hodnotení 9

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Renault
Predchádzajúci článokValentín: muži preferujú v autách asistenčné systémy, ženy skôr tempomat
Nasledujúci článokNissan Juke prešiel faceliftom, vracia sa k žltej farbe