Videli ste to?

Na internete už pár hodín koluje video akéhosi monštra na kolesách, ako na rovinke poráža Mercedes-Benz AMG GT S. Nedalo mi to a hneď som teda išiel zistiť, čo za monštrum toto vôbec dokáže. Zistil som, že sa jedná o Devel Sixty 6×6 SUV Concept. Ďalší počin tejto dubajskej automobilky, ktorá má zrejme jediný cieľ. Byť ľahko zapamätateľná. Musíme uznať, zatiaľ sa jej to darí veľmi dobre.

Tentokrát však neprichádza so superšportom s 5 000 koňmi pod kapotou, ale s trochu netradičným SUV. Síce sa zatiaľ jedná len o koncept, pošuškáva sa však, že je len otázkou času, kedy sa dočkáme aj sériovej výroby.

Podľa oficiálnych informácií Devel Sixty 6×6 SUV Concept stojí na šiestich 40-palcových kolesách, pod kapotou skrýva osemvalcový turbo diesel s obsahom 6,7 litra, z 0-100 km/h sa dokáže dostať za približne 6 sekúnd a maximálka by sa mala pohybovať na hranici 150 km/h.

Preto je pre mňa len ťažko uveriteľné, že tento kolos na kolesách dokázal na rovinke poraziť športový Mercedes-Benz AMG GT S, ktorý má oficiálne zrýchlenie z 0-100 km/h za 3,8 sekundy.

Neoficiálne informácie však hovoria aj to, že Devel Sixty 6×6 SUV by mal byť k dispozícii s výkonom od 700 – 1 500 koní, takže je dosť možné, že vo videu je zrejme silnejší variant.

Na záver ešte pridáme, že Devel Sixty 6×6 SUV bude zákazníkom ponúkať aj klasické moderné vychytávky ako bezpečnostné systémy vrátane nočného videnia či parkovacích kamier vpredu aj vzadu, vyhrievané či ventilované sedadlá, navigáciu, multimediálny systém na pripojenie smartfónu k vozidlu, nastaviteľný podvozok, nezávislé nápravy a mnoho ďalšieho.

Výrábať by sa mal v USA a jeho cena sa podľa niektorých informácii začne od 450 000 USD. Kedy sa dočkáme sériovej výroby zatiaľ známe nie je, ale myslíme si, že to bude onedlho.

Nuž, názor na video si spravte sami. Každopádne však takéto niečo nie je bežné a my sme zvedaví, kedy sa toto monštrum objaví aj na cestách.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok37. ročník Wörthersee GTI Treffen 2018
Nasledujúci článok20 rokov staré elektrické BMW lepšie ako Tesla?