Domov News Aj desiatky rokov staré BMW môžu mať originálne diely

Aj desiatky rokov staré BMW môžu mať originálne diely

Foto: BMW

Vlastníte staršie BMW a chcete mu dopriať originálne diely? Mníchovská automobilka prostredníctvom svojej divízie Classic dopraje majiteľom historických modelov dostupné originálne diely.

Ak máte staršie BMW, pokojne aj zo 60. či 70. rokov a potrebujete originálne náhradné diely, existuje pre vás riešenie. To všetko vďaka divízii BMW Classic. Mnoho z historických modelov bavorskej značky patrí dnes medzi legendy. A každý, kto vlastní staršie vozidlo a chce dopriať svojmu miláčikovi len to najlepšie, vie, že zohnať originálne náhradné diely vie byť vcelku náročná úloha.

BMW Classic
Foto: BMW

 

Už 30 rokov na scéne

Iba minimum automobiliek stále vyrába originálne náhradné diely pre svoje modely z minulosti. Špeciálna divízia BMW Group Classic sa venuje výrobe nových originálnych komponentov pre veterány a youngtimery už 30 rokov. V jej ponuke nájdete dokonca aj diely pre jediný superšport od divízie BMW M.

Divízia Classic zverejnila na svojich internetových stránkach aktuálnu ponuku originálnych náhradných dielov. Niektoré z nich má dokonca priamo na sklade, iné zasa vyrábajú na mieru. Medzi tie najpredávanejšie a najžiadanejšie sú veci bežnej spotreby ako sviečky či olejové filtre. Paradoxne sa dodnes nachádzajú v skladových zásobách značky aj viaceré pôvodné, nikdy nepoužité originálne diely.

BMW Classic
Foto: BMW

 

Myslia aj na budúcnosť

BMW myslí aj na planétu a preto spolupracuje na reprodukcii týchto náhradných dielov výhradne s dodávateľmi v Európe. Chcú tak čo najviac eliminovať emisie a v neposlednom rade aj náklady spojené s logistikou. Ak sa niektorý z dielov aktuálne nenachádza v skladových zásobách, doba dodania závisí od viacerých faktorov. Medzi tie hlavné môžeme zaradiť komplikovanosť dielu, výrobnú kapacitu dodávateľa a lokalitu zákazníka.

Ak nahliadneme do ponuky, nájdeme v nej komponenty pre modely ako BMW 02 zo 60. rokov minulého storočia. V ponuke sa nachádzajú aj diely pre superšport z dielne divízie M – BMW M1. Najčastejšími komponentmi, ktoré sa objavujú v katalógu sú napríklad koncovky výfukov, drobné ovládače, páčky svetiel a podobne. V ponuke nájdeme ale napríklad aj výstuhu podvozku pre kupé radu 8.

BMW Classic
Foto: BMW

 

Cena sa líši

BMW pre tieto komponenty nezverejňuje ceny, nakoľko sa cenovky líšia v závislosti od krajiny. Všetky z týchto komponentov môžete nájsť u autorizovaných predajcov BMW, ale aj u partnerov BMW Group Classic. Priamo v Mníchove sa nachádza aj špecializovaná dielňa, kde sa BMW sústreďuje na servis či prípadnú renováciu historických automobilov.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJBMW Classic
Predchádzajúci článokStavajú nový okruh, dráhu má vo výške 70 metrov nad zemou
Nasledujúci článokNajstaršia kórejská automobilka mení svoj názov