Domov News Koncept Genesis Neolun zhmotňuje pohodlie a pokrok

Koncept Genesis Neolun zhmotňuje pohodlie a pokrok

Foto: Genesis

Neolun a Magma koncept zmenia značku Genesis. Kórejská spoločnosť Genesis predstavila dve nové koncepčné vozidlá. Zároveň aj oficiálne spustila takzvaný Genesis House v New Yorku, čo predstavuje kritický míľnik vo vývoji tejto značky.

Cieľom Genesis Neolun Concept je stelesňovať maximálne pohodlie pre cestujúcich v spojení s najmodernejšími technológiami. Druhý z konceptov nesie názov Genesis GV60 Magma Concept. Tento model má za cieľ nanovo definovať hranice výkonu a luxusu a prinášať vášeň počas jazdy.

Genesis Neolun Concept
Foto: Genesis
Reduktívny dizajn si zakladá na jednoduchosti

Poďme sa spoločne pozrieť na prvý menovaný Neolun Concept. Názov „Neolun“ je odvodený z gréckeho „neo“, čo znamná nov a latinského „luna“, čo znamená mesiac. Spoločne zahŕňa technologickú inováciu Genesis, ktorá presahuje bežné štandardy a predstavuje víziu značky do budúcnosti. „Koncept Neolun našiel inšpiráciu v kórejských kultových porcelánových nádob v tvare mesiaca,“ povedal hlavný kreatívny riaditeľ Genesis Luc Donckerwolke. “Ide o stelesnenie nadčasového dizajnu a sofistikovaného remeselného spracovania.”

Exteriér Neolun Concept sa zasa nesie v nádychu jednoduchosti. Takzvaný „reduktívny dizajn“ charakterizujú čisté línie a v dizajne nedostali miesto žiadne zbytočné detaily. Za najvýraznejší prvok exteriéru môžeme rozhodne označiť dvere. Koncept je bez akýchkoľvek B-stĺpikov spájajúcich karosériu a strechu vozidla. V porovnaní s konvenčnými konštrukciami vozidiel toto usporiadanie poskytuje oveľa otvorenejší vnútorný priestor a maximalizuje pohodlný prístup pre cestujúcich.

Genesis Neolun Concept
Foto: Genesis
Ako kórejská obloha

Elektrické bočné schodíky sa automaticky vysunú pri otvorení dverí, čím cestujúcim uľahčia nastupovanie a vystupovanie z vozidla. Keď sa dvere zatvoria, bočné schodíky sa zasunú späť do vozidla, aby sa zachoval plynulý vonkajší dizajn. Svetlomety integrované do karosérie splývajú s dizajnom prednej a zadnej časti vozidla. V súlade s celkovým dizajnom sa zhoduje aj vysoko umiestnené brzdové svetlo.

Výsuvný strešný nosič zvýrazňuje SUV identitu konceptu Neolun a zároveň harmonizuje s elegantnou líniou karosérie vozidla. Koncept Neolun prináša kombináciu dvoch farieb, ktoré so sebou prinášaju istú symboliku. Farby s názom „Midnight Black“ a „Majestic Blue“ majú za úlohy symbolizovať oblohu nad Južnou Kóreou, odkiaľ značka Genesis pochádza.

Genesis Neolun Concept
Foto: Genesis
Zážitok z koncertných siení

Interiér kombinuje moderný dizajn a maximálne pohodlie pre posádku. Vďaka absencii B-stĺpika ponúkne Neolun priestrannú kabínu s dobrým prístupom pre celú posádku. Systém sálavého vykurovania  umožňuje efektívne vykurovanie celého vozidla s vyhrievacími fóliami aplikovanými na palubnú dosku, obloženie dverí, podlahu, operadlá sedadiel a boky palubnej dosky. Interiér dostal aj možnosť otáčania predných sedadiel smerom dozadu.

Zvukový systém v modeli Neolun Concept dostal takzvanú „pokročilú zvukovú architektúru“. V praxi to znamená rozmiestenie výškových reproduktorov, stredotónových reproduktorov, basových reproduktorov a subwooferu. Každý z reproduktorov má svoje umiestnenie, aby vytváral pocit ako v koncertnej sieni, minimálne tak to definuje Genesis.

Genesis Neolun Concept
Foto: Genesis
Dravá Magma

Koncept s názvom Magma prináša pre značku Genesis nový rozmer. Značka chce expandovať aj do oblasti vysokovýkonných vozidiel. Genesis má v konečnom dôsledku za cieľ vyvinúť vysokovýkonný stupeň Magma pre každé sériové vozidlo v rámci portfólia značky. Dnes po prvýkrát odhalený koncept GV60 Magma bude medzi modelmi programu Genesis Magma smerovanými do výroby.

„Genesis Magma predstavuje vzrušujúcu príležitosť posunúť hranice výkonu a luxusu pre nové interpretácie vo vysokovýkonných vozidlách s konečným cieľom vyvinúť modely exkluzívne pre Genesis,“ povedal Donckerwolke. „Značka chce pokračovať v odhaľovaní experimentálnych konceptov s dôkladným zvážením technologických aj estetických prvkov. Zatiaľ čo rýchlosť a výkon sú dôležité, program Genesis Magma sa bude pozerať ďalej a uprednostní zážitok z jazdy, aby roznietil radosť zo športovej jazdy s komfortom bez námahy.“

Foto: Genesis
Mysleli aj na techniku

Dizajn exteriéru GV60 Magma Concept berie ohľad na estetiku ale aj na podvozok, aerodynamiku a termodynamiku. Pre zvýšenie stability pri športovej jazde bolo vozidlo rozšírené a znížené, čím získalo dynamickejší postoj a umožnilo nižšie ťažisko. Vpredu možno vidieť širší prívod vzduchu v nárazníku. Ten účinne chladí batérie, motor a brzdy, zatiaľ čo vzduchové clony zvyšujú aerodynamickú účinnosť vozidla.

Tri vylisované otvory nad hlavným prívodom vzduchu, inšpirované konceptom GV80 Coupe Concept a G80 Magma Special, poskytujú dodatočné chladenie. Zväčšené blatníky a integrované vývody v podbehu pomáhajú znižovať kinetickú energiu a zlepšujú chladenie bŕzd.

Foto: Genesis

Titánovo sfarbené 21-palcové kolesá dostali aj integrované aerodynamické prvky na lepšie chladenie bŕzd. Na streche nájdeme strategicky umiestnené výstupky, ktoré smerujú prúd vzduchu priamo k zadnému krídlu. Tým vytvárajú dostatočný prítlak a zabezpečujú aerodynamickú plynulosť. Charakteristický dizajn exteriéru GV60 Magma Concept zasahuje aj do interiéru. Vyznačuje sa prvkami vrátane športových sedadiel s operadlami vo farbe karosérie, čalúnenými kožou nappa a alcantarou s dvojitým diamantovým prešívaním v oranžovej farbe Magma.

Foto: Genesis

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 3

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Genesis
Predchádzajúci článokHyundai Tucson prešiel faceliftom, zásadným vizuálnym zmenám sa vyhol
Nasledujúci článokOtravuje vás systém štart-stop? Ukážeme vám, ako ho natrvalo vypnete