Domov News Muž si pri dome postavil 3,5-kilometrový pretekársky okruh

Muž si pri dome postavil 3,5-kilometrový pretekársky okruh

Foto: Magarigawa Club

Čo keby sa vžijete do roly miliardára? Bol by na vašom zozname želaní aj vlastný pretekársky okruh? Pre milovníkov motoršportu by takýto sen pravdepodobne dostal pomerne vysokú prioritu. Samozrejme, na tvorbu okruhu si najmete renomovaného dizajnéra tratí F1. Tento okruh vzišiel z pera legendárneho Hermanna Tilkeho, ktorý má na svedomí viacero svetových okruhov.

A pre ideálnu scenériu umiestnite okruh pod vrchol majestátnej hory. Tento sen sa stal realitou pre miliardára a generálneho riaditeľa klubu Magarigawa v Japonsku. Stal sa majiteľom exkluzívnej súkromnej trate s výhľadom na bájnu horu Fuji a Tokijský záliv. Trať otvorili, ako inak, prehliadkou superšportov 29. júla 2023 a je otvorená len pre členov klubu. Na trať sa tak dostanú len tí vyvolení.

okruh Magarigawa
Foto: Magarigawa Club
Stúpania, rovinky aj klesania

Magarigawa je vôbec prvá súkromná trať v Ázii a je rozhodne pôsobivá. Pretekárska dráha, ktorá sa nachádza v horách prefektúry Chiba, asi hodinu od Tokia, sa môže pochváliť 22 zákrutami a jej vybudovanie stálo približne 200 miliónov dolárov. Jej náročnosť môžeme označiť za primeranú pre štandardného hobby jazdca, ktorý vlastní nejaký ten „superšport“. Maximálne dvadsať percent trate stúpa do kopca a šestnásť percent klesá z kopca. Trať s celkovou dĺžkou 3,5 kilometra sa môže pochváliť 800 metrami nádherných roviniek s impozantným výhľadom.

Foto: Magarigawa Club

Súčasťou trate je aj riadená krytá boxová ulička s mechanikmi pripravenými venovať sa každému rozmaru svojich členov. Potom, čo strávia nejaký čas žmýkaním svojich obľúbených strojov s vysokým výkonom, si môžu zaplávať v „Infinity pool“ bazéne, zacvičiť si v posilňovni, dať si drink a jedlo a dokonca sa „vyspievať“ v karaoke miestnosti.

okruh Magarigawa
Foto: Magarigawa Club
Len pre vyvolených

Očividne tvorca klubu Magarigawa chcel dráhu, kam by mohli členovia klubu priniesť aj svoje rodiny a tráviť spoločný čas. Aj preto sa v blízkosti Magarigawy nachádza napríklad detské ihrisko, psí park a prírodné chodníky. Na prvé počutie to znie ako splnený chlapčenský sen. Ak by ste sa chceli stať členom tohto prestížneho klubu, ročný členský poplatok sa pohybuje zhruba na úrovni 230-tisíc dolárov.

okruh Magarigawa
Foto: Magarigawa Club

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hodnotení 37

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJThe Drive
Predchádzajúci článokPrekvapenie, Kia prinesie do Európy benzínový sedan
Nasledujúci článokTOP 3 najdrahšie SUV predávané v SR