Domov News Hyundai i30 s novým cenníkom, pod 18-tisíc je už nedostupný

Hyundai i30 s novým cenníkom, pod 18-tisíc je už nedostupný

Foto: Hyundai

Hyundai zverejnil nový cenník svojho najpredávanejšieho modelu na Slovensku. Inovovaný model i30 je v ponuke v troch karosárskych verziách hatchback, kombi a fastback.

Súčasná generácia modelu i30 vo všetkých svojich podobách prešla už druhým faceliftom. Ten predchádzajúci sme testovali ešte v roku 2020, zhodou okolností to bola cenovo najdostupnejšia verzia s atmosférickým štvorvalcovým motorom 1,5 DPi. A teda ešte pred necelými štyrmi rokmi ste si tento automobil vedeli kúpiť za cenu od 13 690 eur. Bohužiaľ, odvtedy sa veľa vecí zmenilo a predovšetkým nové autá, ktoré v súčasnosti prichádzajú na trh, musia obsahovať podstatne širšiu bezpečnostnú výbavu, čo im stanovujú predpisy Európskej únie. Základná cena hatchbacku i30, mimochodom stále vybavený populárnym atmosférickým motorom, tak vyskočila na sumu 18 490 eur vrátane 1500-eurového bonusu.

Hyundai i30
Foto: Hyundai

Takže aby sme si to zrekapitulovali. Hyundai i30 hatchback je k dispozícii s tromi motorizáciami – atmosférickým štvorvalcom 1,5 DPi (71 kW/96 k) v kombinácii so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, prepĺňaným trojvalcom 1,0 T-GDi (74 kW/100 k) a prepĺňaným štvorvalcom 1,5 T-GDi s mild hybridnou technológiou (103 kW/140 k), oba v kombinácii buď so 6-stupňovou manuálnou alebo 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou.

Hyundai i30
Foto: Hyundai

S rovnakými motorizáciami, len o tisíc eur drahšia je verzia kombi, ktorá však ponúka batožinový priestor so základným objemom vyše 600 litrov. Treťou karosárskou verziou i30 je fastback. Pri ňom sa môže vyberať medzi motormi 1,0 T-GDi a 1,5 T-GDi s mild hybridom, v oboch prípadoch buď s manuálnou alebo automatickou prevodovkou.

Hyundai i30
Foto: Hyundai
Výbava

Modernizovaný Hyundai i30 ponúka celkovo 5 úrovní výbavy: Comfort, Family, N Line, Style a N Line+. Najväčšiu zmenu prináša Hyundai pri tomto modeli práve vo výbave. Tá je bohatšia už od základu a nechýbajú v nej napríklad predné a zadné LED svetlá, predné a zadné parkovacie senzory, zadná parkovacia kamera, integrovaná navigácia s 10,25“ farebným LCD a službami Apple CarPlay/Android Auto, služby vzdialenej správy vozidla Bluelink a Live services, bezdrôtové aktualizácie (OTA) mapových podkladov navigácie, USB-C nabíjacie porty, nová digitálna prístrojová doska s 4,2“ plne farebným TFT LCD displejom alebo LED osvetlenie interiéru.

Foto: Hyundai

Z bezpečnostných asistenčných systémov, ktoré sú súčasťou štandardnej výbavy, v novej i30-tke pribudol systém automatického brzdenia na prevenciu viacnásobnej kolízie v prípade nehody, asistent na inteligentné rozoznávanie dopravných značiek obmedzujúcich max. povolenú rýchlosť a upozornenie na prítomnosť cestujúcich na zadných sedadlách (bez senzoru pohybu).

Nové farby a možnosti personalizácie

Zákazníci si môžu vyberať z 12 farieb karosérie, z toho 7 je pre tento model úplne nových. Bezpríplatkovou farbou je populárna červená Engine Red. Za príplatok sú pastelová biela Atlas White (300 €), pastelová sivá Shadow Grey (300 €, len pri výbavách N Line a N Line+) a metalické laky (690 €). V dvoch najvyšších výbavách Style a N Line+ môže byť vozidlo vybavené aj panoramatickým strešným oknom (1 200 €). Pri verziách hatchback a kombi sú za príplatok k dispozícii rozšírené balíky bezpečnostných systémov Safety Pack (800 €), resp. Safety Pack+ (1 200 €). V i30 Fastback sú to aj balíky Safety Pack N Line (500 €) a Safety Pack+ N Line (900 €).

Foto: Hyundai

Rôzne stupne výbav je zároveň možné vylepšiť doplnkovými funkciami a prvkami, ktoré sa nachádzajú vo vyšších výbavách. Napr. štartovacia výbava Comfort môže byť doplnená o Comfort Pack s vyhrievaním predných sedadiel a volantu a 16-palcovými zliatinovými kolesami (500 €), výbavy Family a N Line môže byť „vylepšené“ o Smart Pack s inteligentným kľúčom so štartovacím tlačidlom na prístrojovej doske, dažďovým senzorom, osvetlením kľučiek a bezdrôtovým nabíjaním smartfónu (600 €). Kompletný cenník modelového radu Hyundai i30 nájdete TU.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 1 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJTS Hyundai
Predchádzajúci článokPruhy vyhradené pre cyklistov? Namaľoval by som ich všade, hovorí známy Youtuber

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here