Leto a zrazová sezóna sú v plnom prúde a my ťa pozývame na ďalšie stretnutie automobilových fanúšikov. Si hrdým majiteľom jednej alebo viacerých automobilov nemeckých značiek? Príď sa teda ukázať 12.8.2018 do areálu Vodného diela Čuňovo na German Cars Meeting.

German Cars Meeting ti nič nehovorí? GCM sa prvýkrát organizovalo už v roku 2014 na letisku v Senici. Ku správnemu zrazu nechýbali šprinty na 400m, slalom, drifty, limbo a podobné atrakcie, ktoré na zraz tohto formátu patria.

Druhý ročník German Cars Meeting sa organizoval na našom jedinom pretekárskom okruhu v Orechovej Potôni, na Slovakia Ringu. Toto jedinečné stretnutie nadšencov a priaznivcov nemeckých automobiliek sa uskutočnilo v poslednú horúcu júlovú nedeľu roku 2015. Prečo však presun z letiska na okruh? Odpoveď je jednoduchá. Väčšia koncentrácia áut na jednom mieste. GCM 2015 oslovilo množstvo ľudí, keďže len v hlavnom paddocku okruhu sa nachádzalo vyše 500 automobilov. Môžeme teda tvrdiť, že určite išlo o najväčší zraz s koncentráciou výhradne nemeckých automobilov na jednom mieste na Slovensku.

GCM 2016 bolo však v niečom odlišné. Konalo sa síce na rovnakom mieste, na Slovakia Ringu, no nekonalo sa v klasickom letnom „zrazovom“ období, ale až posledný októbrový víkend. Tentokrát však GCM spojilo pohár v drifte spolu s inými kategóriami, či sprievodným programom ako sexy car wash, či limbo.

Svoje automobily ukazovali aj samotné automobilky ako Mercedes-Benz a BMW či pretekársky tím Šenkýř Motorsport. V týchto časoch prišli na svet modely M4 a AMG GT, ktoré tam taktiež nechýbali. AMG GT dokonca v úprave od Brabusu. Najjasnejšiu spomienku za týmto stretnutím určite nechalo Porsche 918 Spyder, ktoré je aj v dnešných časoch dychberúcim stvorením Stuttgartskej automobilky.

Minulý rok (2017) sa žiaľ nič nekonalo a nám neostalo nič iné, ako len dúfať v to, že v roku 2018 sa táto akcia opäť obnoví. Naše priania boli vyslyšané a už 12. 08. 2018 na Vodnom diele Čuňovo sa uskutoční štvrtý ročník tejto čisto nemeckej automobilovej „sešlosti“. Pod nemeckými automobilkami samozrejme rozumej aj koncerny, ktoré patria pod jednotlivé automobilky. Takže, či už máš BMW, Mercedes, Audi, SEAT, Rolls-Royce, Maybach alebo čokoľvek iné z Nemecka / koncernu, určite sa dostav! My tam budeme a ty?

Info ohľadom GCM 2018 TU.

German Cars Meeting 2016 SLOVAKIA RING | Official After Movie | #GCM2016

Zdroj: startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJstartstop.sk
Predchádzajúci článokRace! Audi RS6 Avant: Ultimátny kombík z Južnej Afriky
Nasledujúci článokJe to oficiálne! Hyundai i30 Fastback N príde už čoskoro!