Na odhalenie oficiálnej podoby najväčšieho SUV z dielne mníchovskej značky BMW už celý motoristický svet čaká takmer viac ako rok. Automobil, ktorý bude svojimi rozmermi konkurovať Audi Q7 či Mercedesu GLS by mal svetlo sveta zazrieť už čoskoro. Jediná doposiaľ neznáma vec je jeho finálna podoba, ktorá bude zaujímať asi väčšinu priaznivcov. 

A práve vzhľad je jedna z vecí, ktorá je v súčasnosti vo svete automobilizmu témou číslo jedna. Zdá sa, že z konceptu BMW X7, ktorý bol načrtnutý už v roku 2017 sa čoskoro stane veľká časť realitou.

Dokazovať by to mali patentové registrácie ktoré nemecká automobilka predložila súdom. Tie ukazujú počítačom vytvorené modely auta, ktoré sa líšia od štúdie len v detailoch. Ako prvé určite zaujmú obrovské ľadvinky, ktoré už neodmysliteľne patria k vozidlám od BMW. Maska chladiča má výrazné vertikálne lemovanie, na ktoré pozvoľne nadväzujú veľmi úzke svetlomety. Vzhľad dynamickej prednej časti dopĺňa výrazná chrómová lišta, ktorá opticky rozbíja tmavé otvory nárazníku.

 

V zadných partiách BMW X7 dominuje 3D technológia svetlometov, ktorá je známa už z menšieho súrodenca BMW X5. Aj tu sa nachádza výrazná chrómová lišta, ktorá tieto svetlá prepája. Na prvý pohľad mohli vypadať, že sú príliš vysoko usadené, no celé je to len optický klam, nakoľko zadok auta pôsobí skutočne mohutným dojmom, za čo môže obrovská časť karosérie pod svetlami. Samozrejme ani tu nemôžu chýbať robustné koncovky výfukov, tak ako sme pri TOP modeloch od BMW zvyknutí.

Auto pôsobí skutočne prémiovým a mohutným dojmom. Niet sa ani čomu diviť. Nebude sa jednať o žiadneho trpaslíka, ale o poriadneho obra. Či sú tieto fotografie skutočne reálne sa dozvieme už čoskoro. Premiéra novej X7-čky je na pláne na novembrovej Los Angeles Auto Show.

 

BMW X7 podstúpilo skúšky v extrémnych podmienkach

Nové veľké SUV z mníchova podstúpilo maratón skúšok ohňom. Hĺbkový a všestranný testovací program vzal kamuflované BMW X7 do náročného terénu v rôznych častiach sveta. Skoršie zimné testovacie jazdy v snehu a na ľade polárneho kruhu vystriedali diaľkové vytrvalostné testy na púšti a štrkových cestách pod lúčmi slnka v Južnej Afrike. Hektická premávka mestskej džungle plná brzdenia a rozbehu sa strieda so skúškami dynamického zaťaženia na kľukatých vidieckych cestách a diaľniciach.

Predstavením najnovšieho a najväčšieho modelu BMW X už koncom roka 2018 pokračuje mníchovská značka v produktovej ofenzíve na triedu luxusných vozidiel. Prototypy nového modelu BMW X7 boli vyrobené v závode BMW Spartanburg. Okrem toho sa nová X7 bude vyrábať v Južnej Karolíne v Spojených štátoch. Napriek nápadnej kamufláži odhaľujú prvé vyrobené kusy predsériovej výroby aspoň pôsobivé rozmery spolu s jasnými a harmonickými proporciami BMW X7.

 

Video

BMW X7 Extreme Testing

Zdroj: AllTheCars | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBMW zvoláva vyše 300-tisíc vozidiel. Prečo?
Nasledujúci článokZástupca BMW v Spojenom kráľovstve: Autonómne autá nie sú reálne
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.