Pred pár hodinami česká automobilka Škoda zverejnila nákresy Vision RS, čo je vlastne ukážka toho ako by mohol vyzerať nástupca Rapidu.

Práve tento model, ktorý sa nachádza na pomedzí medzi Fabiou a Octaviou je pre českú automobilku veľmi zaujímavý. Hlavne preto, že nie každému vyhovuje rozmer a prevedenie Octavie a taktiež relatívne malé rozmery Fabie. Preto by mal byť nový Rapid akousi koncernovou konkurenciou pre Golf.

Okrem skíc, ktoré sa pred pár hodinami dostali na internet, je známe, že automobilka nový model už dlhšie testuje. Len pred pár dňami sa podarilo zamaskovaný Rapid alebo SpaceBack nafotiť čitateľom českého serveru Garáž.cz. Na fotografiách je vidieť výrazné maskovanie, ktoré však nezakrýva detaily, ktoré je vidno na koncepte Vision RS.

Ako prvé zaujmú určite výrazné predné svetlomety, ktoré aj pod maskovaním nadobúdajú tvar tých, ktoré sú na aktuálnych nákresoch. Ďalej je jasne vidieť, že sa nejedná o klasický model Rapid SpaceBack. Podľa čitateľa, ktorý cestoval na služobnú dovolenku, bolo na danom úseku diaľnice D11 omnoho viac prototypov. Okrem zachyteného šedého modelu, ktorý zatiaľ nemá jasné meno sa tu vyskytoval rovnaký prototyp v modrej farbe a zamaskovaný Karoq.

Novinka, ktorá by mala byť oficiálne predstavená už v Ženeve by mala stáť na novej platforme MQB, ktorá je už dnes použitá v SEATe Ibiza či VW T-Roc. Novinka bude teda o niečo menšia ako Golf, no vďaka svojim vnútorným rozmerom sa k nemu veľmi priblíži. Škoda Vision RS bude svetu prezentovaná už na tohtoročnom autosalóne v Paríži, kde by sa nám mohol naskytnúť detailnejší pohľad na nástupcu Rapidu.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPozývame ťa na jedinečnú výstavu historických automobilov Hennessy Classy v Bratislave!
Nasledujúci článokPrečo BMW neprišlo na Slovensko? Je na vine naozaj infraštruktúra?
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.