Známy model kórejskej automobilky Kia pro_cee’d po sevete behal iba ako trojdverový hatchback. Zmena koncepcie bola nevyhnutná a tak tento model dôjde v úplne odlišnom prevedení ako sme zvyknutí.

Každý si už mohol všimnúť, že pomenovanie cee’d je zastaralé a v najnovšej hierarchii ju kórejci premenovali na Ceed. To však nie je jediná zmena. Svižný trojdverový hatchback pro_cee’d bude končiť, no miesto neho sa predstaví shooting brake ProCeed.

Pôjde tak o tretiu karosársku verziu kultového a žiadaného modelu Ceed. Automobilka už toto vozidlo pomaličky začala odhalovať, aj keď finálnu podobu sa dozvieme 2.10.2018 na francúzskom autosalóne. Kórejci zatial zverejnili prvý snímok, ktorý poukazuje na zadnú časť vozidla.

Potvrdili sa tak „fámy“, ktoré kolovali automobilovým svetom. Vozidlo bude výraznejšie a mohutnejšie, než doteraz známy kombík. Novinkou budú koncové svetlomety prepojené vodorovným tvarovaním. Dominantou zadnej časti bude výrazný nápis ProCeed.

Prvotné štúdiá zaujali hlavne svojou časťou a skoseným oknom, či veľkým strešným spojlerom. Okrem výrazného nápisu ProCeed nebudú chýbať ani LED svetlá. Tými už disponujú modely Sportage a Stinger. Tentokrát však aj centrálna časť bude funkčná. Nebude to však až nápadne pripomínať noveé modely nemeckej automobilky Audi? Viac o novej Kia ProCeed nevieme. Môžeme len tvrdiť, že je postavená na minulorčnom koncepte Proceed Concept a bude tak spájať športový dizajn so všestrannosťou a pohodlnosťou.

Treťou karosárskou verziou to však nekončí, ale len začína. Kórejská automobilka priznala, že príde ešte jedna verzia, podľa správ sa bude jednať o crossover. Konkurencia pre Hyundai i30 Fastback sa žiaľ konať nebude, nakoľko by nebolo možné zachovanie jednotných línií. Neskôr však môžeme očakávať aj mild-hybridné prevedenie, či športovo ladený Ceed GT.

Mimochodom nový CEED sme nedávno preverili TU!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJautoblog.com
Predchádzajúci článokPrečo BMW neprišlo na Slovensko? Je na vine naozaj infraštruktúra?
Nasledujúci článokReálne Bugatti Chiron poskladané zo stavebnice Lego. Vie aj jazdiť!