Nedávno predstavený Hyundai Santa Fe štvrtej generácie má slovenský cenník. Základom ponuky veľkého SUV značky Hyundai je 5 miest na sedenie a 2-litrový diesel so 6-štupňovou manuálnou prevodovkou. A cenovka? Hyundai sa dokázal zmestiť pod sumu 35-tisíc eur. 

Hyundai Santa Fe sa na Slovensku bude predávať len s dieselovými motormi. Základom ponuky je 2,0 CRDi s výkonom 110 kW (150 k) spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Druhou možnosťou je ten istý motor naladený na vyšší výkon 136 kW (185 k), no tentokrát v spojení s 8-stupňovým automatom. Najsilnejší pohon reprezentuje motor 2,2 CRDi s výkonom 147 kW (200 k), ktorý je rovnako k dispozícii s 8-stupňovou automatickou prevodovkou. Pohon všetkých štyroch kolies je štandardnou súčasťou výbavy nového Santa Fe.

3 stupne výbavy

Základom ponuky je výbavový stupeň Style, ktorý obsahuje okrem iného 17-palcové zliatinové disky či LED denné predné aj zadné svetlá. O bezpečnosť sa postará asistent rozjazdu do kopca HAC, systém autonómneho núdzového brzdenia pre detekciu vozidiel, cyklistov a chodcov, systém sledovania únavy vodiča či systém pre automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu. Už v základe má Santa Fe vyhrievanie sedadiel, elektricky ovládané a vyhrievané spätné zrkadlá, adaptívny tempomat, dažďový a svetelný senzor, predné a zadné parkovacie senzory, zadnú parkovaciu kameru a rádio so 7-palcovým farebným LCD. Samozrejmosťou je Apple CarPlay, resp. Android Auto.

Stredná výbava Elegance prináša navyše o palec väčšie disky, predné full LED svetlomety, kožené čalúnenie sedadiel, bezdrôtové nabíjanie telefónu a integrovanú navigáciu s 8-palcovým farebným LCD.

Vrchol štandardnej ponuky predstavuje výbavový stupeň Premium v podobe adaptívnych full LED svetlometov, elektricky ovládaných dverí batožinového priestoru, asistenta na monitorovanie mŕtveho uhla, asistenta na upozornenie na vozidlá približujúce sa v priečnom smere pri cúvaní, asistenta bezpečného opustenia vozidla SEA či upozornenia na prítomnosť cestujúcich na zadných sedadlách ROA. Okrem toho sa v najvyššej výbave nachádza aj head-up displej, 360-stupňový pohľad okolo auta, inteligentné rozoznávanie dopravných značiek a prémiový audiosystém KRELL.

Ako je pri ázijských autách zvykom, za príplatok si toho veľa nedokúpite. Pri Santa Fé je to panoramatické strešné okno (1 200 €) a prémiové kožené čalúnenie sedadiel Burgundy s ventiláciou predných sedadiel (1 000 €) v prípade najvyššej výbavy Premium. 7-miestne prevedenie auta vrátane samostatnej klimatizácie pre tretí rad sedadiel je možné získať za 1 000 €.

Nové Santa Fe v predaji už v septembri

Na Santa Fe sa podobne ako pri ostatných modeloch značky Hyundai vzťahuje 5-ročná záruka bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov. Pri platbe v hotovosti získa zákazník havarijné poistenie na 1 rok zadarmo. V prípade nákupu vozidla prostredníctvom akciového financovania získava zákazník havarijné poistenie so zvýhodnenou sadzbou. Benefitom sú aj extra výhodné ceny na 4 kusy zimných pneumatík. Nový Hyundai Santa Fe sa do predaja sa na Slovensku dostane už v druhej polovici septembra.

Cenník

Zdroje: Hyundai | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPeugeot Rifter prichádza aj na náš trh. Poznáme ceny!
Nasledujúci článokToyota Corolla Touring Sport sa oficiálne predstaví na parížskych doskách