Iste poznáte Siri od firmy Apple alebo Alexu z Amazonu. Aktuálne prichádza novinka: inteligentný osobný asistent pre vozidlá BMW. Tento moderný spoločník by sa mal objaviť vo vozidlách už na začiatku roka 2019.

Nový osobný asistent reaguje na hlasovú výzvu od niekoho v aute a predvolená formulka na oživenie je ,,Hej BMW“! Použitím digitálneho zákazníckeho profilu automobilky, ktorý sa nazýva BMW ID, môžu majitelia zmeniť toto prebudenie na iné slovo podľa vlastných predstáv. Ale pozor na to! Systém sa k vám môže zachovať prekvapivo, keď si zvolíte často používané slovo.

Pri rozprávaní Vám inteligentný personálny asistent ponúkne pocit pohodlia. Zapamätá si napríklad nastavenie Vašej obľúbenej teploty v aute, polohu sedačiek a nastavenie ifnotaimentu. Vo všeobecnosti si prispôsobíte všetko ako Vám vyhovuje a budete mať pocit že auto sa venuje iba Vám. A dokonca ponúkne aj možnosť nezáväznej konverzácie.

V rozhovore s vedením pre Forbes po predstavení Inteligentného osobného asistenta v San Franciscu sa dnes odhalila hladina informácií. Pomocník bude k dispozícii v 23 jazykoch a na trhu sa má objaviť v marci 2019. BMW jasne tvrdí, že ovládanie hlasu spolu s ovládaním gestami a dotykom sa stane trendom, ktorý si zákazníci budú pýtať stále viac.

„Sledujeme aktivity spotrebnej elektroniky dosť aktívne za posledné tri roky, a preto sa naším ďalším krokom stalo rozvinutie tohto inteligentného pomocníka. Prekombinovali sme stratégiu tretej strany s naším vlastným asistentom, ktorý nám umožňuje riadiť všetky aspekty vozidla, ktoré napredujú. Bol to dlhý proces, ale celý čas sme overovali a sledovali spotrebiteľské trendy.“

Inteligentný osobný asistent pritom nie je viazaný na jednotlivé vozidlo, ale na osobu. Týmto spôsobom chce BMW aby ste sa cítili ,,vo svojom“v každom ich aute. Akékoľvek BMW totižto môže overiť Vašu identitu a prispôsobí všetko tak, ako to máte radi. Prenájom a zdieľanie automobilov by sa tak mohlo stať zábavným aktom. ,,Prechod medzi autami by mal byť veľmi jednoduchý.“ Nie je táto budúcnosť miestami úžasná a zároveň desivá?

BMW’s Intelligent Personal Assistant

Zdroje: BMW | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKvalitné katalyzátory pre manipulačnú a stavebnú techniku
Nasledujúci článokPeugeot 208 odhalený na špionážnych fotografiách!