Domov Lifestyle Rolls-Royce Muhammada Aliho z roku 1970 sa chystá do aukcie

Rolls-Royce Muhammada Aliho z roku 1970 sa chystá do aukcie

Fanúšikovia boxu a Rolls-Roycu si už chystajú peňaženky. Výnimočné auto ešte výnimočnejšieho človeka sa chystá prekonať v októbri aukčný blok Bonhams.

Jedná sa teda o Rolls-Royce Silver Shadow Mulliner Park Ward kabriolet, ktorý nevslatnil nikto iný ako sám Muhammad Ali. Americký boxer, štvornásobný majster sveta v ťažkej váhe a víťaz zlatej medaily na olympijských hrách v roku 1960, ktorý svet opustil pred dvoma rokmi.

V zmysle jeho obľúbeného citátu ,,Nič nie je nemožné“ by sa mohla niesť aj táto aukcia. Kde inde by skalní fanúšikovia a obdivovatelia mali možnosť čo i len zazrieť kúsok jeho života na vlastnej koži? Bonhams oznámili, že auto bolo v jeho vlastníctve 6 rokov.

Údajne sa z neho tešil na 100 percent a aktívne ho využíval. Patril medzi veľkých nadšencov tejto značky a počas života vlastnil niekoľko modelov. Myslím si, že keby ste mali Rolls-Royce, tiež by ste ho nenechali na obdiv iba pre seba v garáži. Ali kúpil auto v roku 1970, čo by mohol byť významný fakt, keďže to bol prvý rok, kedy Ali mohol opäť boxovať po piatich rokoch zákazu športovať.

Poďme však k samotnému autu. Bonhams tvrdí, že má množstvo pozoruhodných vlastností. Po prvé, auto je úplne v neporušenom a pôvodnom stave. Je to tiež zrejme jeden z 272 vyrobených kusov Silver Shadow Mulliner Park oddelenia, ktoré boli postavené ľavou rukou.

Napriek tomu, že auto váži viac ako dve tony, môže dosiahnuť rýchlosť takmer 200 km/hod. V typickom štýle Rolls-Royce nebol nikdy ohlásený maximálny výkon motora V8, pričom továreň uviedla, že výkon je „dostatočný“.

Rolls-Royce skončil po predchádzajúcej dražbe Aliho v Holandsku, čo je zrejme dôvod, prečo sa dostane do aukcie Bonhams v Belgicku. Zaujímavosťou môže byť aj lákavá cena. Človek by čakal že taká stará klasika a bohémsky kúsok zo života slávnej osobnosti bude nadmieru predražený.

V tomto prípade však bola odhadovaná cena stanovená na 47 000 až 70 000 dolárov. V prepočte si tak za 60 000 eur aj obyčajný smrteľník bude môcť odviezť domov časť duše svetovej histórie. Veď stále zaplatíte za skoro 50 ročné auto s charakterom menej, ako za nejaký nový Rolls-Royce.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen má so svojim elektrickým I.D. Buzz veľké plány
Nasledujúci článokBL končí, o nových Bratislavských značkách môžete rozhodnúť aj vy!