Najväčším lákadlom stánku Audi na tohtoročnom parížskom autosalóne bolo jednoznačne prvé elektrické SUV z Ingolstadtu, ktoré nazvali e-tron.

Pod relatívne konzervatívnym vzhľadom však oveľa revolučnejšiu jednotku hnacej sústavy. e-tron používa dva elektrické motory – jeden veľký pre zadné a jeden malý pre predné kolesá. Odhadovaný výkon automobilky je približne 355 konských síl v normálnom režime. K dispozícii je aj funkcia Overboost, ktorá môže pracovať 8 sekúnd a priniesť autu výkon až 402 konských síl.  Toto posledné číslo umožňuje e-tronu z 0 na 100 km/h vypáliť počas 5,5 sekundy.

Čo sa týka interiéru, je veľmi podobný tým, ktoré sa nachádzajú v Q8, A8 a A7. Má dve dotykové obrazovky pre infotainment – 10,1-palcová umiestnená v strednej časti a 8,6-palcová pod ňou. Prístrojový panel je sám o sebe ďalšou obrazovkou s nástrojmi Audi Virtual Cockpit. Kľúčovým rozdielom v interiéri sa stala jedinečná lakťová opierka, ktorá má prepínač na kraji. Aj vo dverách sú malé obrazovky, ktoré vlastne nahrádzajú spätné zrkadlá.

Čo sa týka cenovej politiky, každému musí byť jasné, že e-tron nebude práve najlacnejším modelom elektrifikovaných vozidiel. „Entry level“, verzia Premium Plus, začína na úrovni 65 000 €. Dodáva sa ale v slušnej výbave. 16-reproduktorov so zvukovým systémom Bang & Olufsen, vyhrievané a vetrané predné sedadlá, panoramatické okno a 20-palcové disky kolies žiadnu sociálku pripomínať nebudú.

Audi predstavilo E-Tron, sľubuje dojazd 400 kilometrov!

Zdroje: Audi | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Paríž: Audi A1 Sportback naživo predstavený!
Nasledujúci článok10 nebezpečných vecí, ktoré robíme v aute, no radšej by sme nemali