Na slovenský trh sa dostáva aj malý japonský hatchback s cenovkou pod 10-tisíc eur. Mitsubishi Space Star bude predstavené na blížiacom sa nitrianskom autosalóne a predaj odštartuje v druhej polovici októbra.

Jeseň sa tradične nesie v znamení automobilových noviniek. Po autosalóne v Paríži je na rade (možno trošku menej významnejší :)) autosalón v Nitre. Tam sa predstaví Mitsubishi Space Star: nový hatchback, ktorý má s cenovkou 9.490 eur zaútočiť na segment malých mestských vozidiel. Ide o spestrenie modelového radu japonskej značky Mitsubishi, ktorá na slovenskom trhu v súčasnej dobe ponúka najmä crossovery a SUV, jedinou výnimkou je modelový rad Lancer.

“Mitsubishi Space Star prináša nový štýl. Je svižný, ľahký a aerodynamický – navrhnutý tak, aby sa bez problémov pohyboval po meste. Je pohodlný, dobre vybavený a navyše mimoriadne praktický,“ povedal pri príležitosti začiatku predaja na slovenskom trhu Adrián Markusek, Country Manager M Motors SK s.r.o.

Space Star poháňajú výhradne trojvalcové motory MIVEC. Menší z nich má objem 1,0 litra (presnejšie 999 centimetrov kubických) a dosahuje výkon 52 kW (71 k) pri 6-tisíc otáčkach za minútu a krútiaci moment 88 Nm pri 5-tisíc otáčkach za minútu. Mitsubishi sľubuje, že Space Star dokáže s týmto motorom prejsť 100 kilometrov za 5,1 litra benzínu podľa meraní WLTP, čo znamená približne 4,5 litra benzínu na 100 km podľa starej normy NEDC. Slabší trojvalec bude k dispozícii vo výbavových stupňoch Entry (od 9.490 eur) a Inform (od 9.990 eur) a bude kombinovaný výhradne s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou.

Sekundovať mu bude väčší 1,2-litrový trojvalec s výkonom 59 kW (80 k) pri 6-tisíc otáčkach za minútu a krútiacim momentom 106 Nm pri 4.000 ot./min. Spotreba by mala byť väčšia len o 2 deci paliva na 100 km. Výkonnejší trojvalec je k dispozícii vo výbave Invite (od 10.990 eur) a bude možné ho kombinovať ako s 5-stupňovým manuálom, tak s CVT automatickou prevodovkou, za ktorú si priplatíte rovnú tisícku. Samozrejmosťou pri oboch motoroch je plnenie najnovšej emisnej normy Euro 6d-temp.

Mitsubishi sľubuje, že Space Star poskytne dostatok miesta aj pre pasažierov s výškou nad 180 cm. Malé Mitsubishi má na dĺžku 3.795 milimetrov, na výšku 1.505 milimetrov a je široké 1.665 milimetrov. Rázvor náprav dosahuje 2.450 milimetrov.

Cenník

Zdroje: Mitsubishi | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutoshow Nitra 2018, čo všetko tam nájdete?
Nasledujúci článokKoľko stojí prekročenie rýchlosti v Európskej únii? 2. časť