Špionážnym fotografom sa podarilo niečo, čo sa nestáva často. Faceliftovaný Passat nafotili úplne bez maskovania. Teda takmer úplne bez maskovania, automobilka preleipla logo na prednej maske… 🙂

Je pravda, že je nezvyčajné, aby automobilka testovala prototyp úplne bez maskovania, ak teda neberieme do úvahy prelepené logo Volkswagenu na prednej maske. No na druhej strane je potrebné povedať, že faceliftovaný Passat sa dramatických zmien rozhodne nedočká a rozdiely medzi prototypom a aktuálnou generáciou spozná na prvý pohľad naozaj len trénované oko.

Na začiatok je potrebné povedať, že nafotený bol faceliftovaný Passat vo verzii Alltrack, no ani zvyšné dve verzie – sedan a kombi, sa zmenami nebudú príliš odlišovať. Samozrejme, iné budú nárazníky, blatníky a pravdepodobne aj prahy, ale s určitosťou môžeme povedať, že grafika predných a zadných svetiel sa meniť nebude. Čo teda prinesie faceliftovaný Passat, ktorý sa oficiálne verejnosti predstaví v marci na autosalóne v Ženeve?

Pri pohľade na zadné partie bystrému oku neujde nápis Passat, ktorý sa teraz nachádza presne v strede pod znakom Volkswagen. S trochou nadhľadu môžeme inšpiráciu vidieť v nedávno predstavenej Škode Scala. Načŕta sa tu teda otázka, či ide o akýsi unifikovaný dizajn a či rovnaký podpis dostanú všetky “mainstreamové” modely koncernu Volkswagen Group. Samozrejmosťou je aj aktualizovaná paleta farieb či diskov kolies.

Ak ale máte pocit, že vonku sa nič nezmenilo, z interiéru budete pravdepodobne sklamaný ešte viac. Volkswagen Passat zatiaľ nedostane úžasnú a hlavne plne digitalizovanú palubnú dosku po vzore väčšieho a luxusnejšieho Touarega. V podstate jedinými zmenami bude aktualizovaný 10,5-palcový infotainment, či iné dekory alebo čalúnenie. To je ale všetko, čo sa vizuálnych zmien týka.

A čo zmeny pod kapotou? Volkswagen s najväčšou pravdepodobnosťou nahradí doterajší benzínový štvorvalec s objemom 1,4 litra novším a modernejším TSI s objemom 1,5 litra. No podľa špekulácií sa má “stará” 1,4ka objaviť v plug-in hybridnej verzii s označením GTE. Hybrid ale neostane úplne bezo zmien. Očakáva sa nárast kapacity batérie a tiež aj posilnenie elektromotora.

Ako poukazuje český portál autoforum, ide o poslednú generáciu Volkswagenu Passat, ktorý sa bude vyrábať v rodnom Nemecku. Ďalšia generácia sa bude od roku 2023 vyrábať po boku koncernového brata Škody Superb v českých Kvasinách.

Zdroje: autoweek | autoforum | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToto sú tie najlepšie a najhoršie autá podľa Nemcov!
Nasledujúci článokPorsche Taycan už po 20-tich minútach nabíjania prejde 400 km