Domov News 4 dôvody prečo sa vám oplatí využívať kamiónovú prepravu

4 dôvody prečo sa vám oplatí využívať kamiónovú prepravu

4 dôvody prečo sa vám oplatí využívať kamiónovú prepravu

Preprava tovaru na veľké aj menšie vzdialenosti sa dá riešiť rôznymi spôsobmi, využívaná je letecká, lodná, železničná ale hlavne kamiónová preprava, ktorá má nesporne množstvo výhod. Prečo by ste sa ale mali rozhodnúť práve pre tento spôsob prepravy tovaru aj vy?

1. Vnútroštátna aj medzinárodná preprava

Dobrá kamiónová preprava sa dá využiť na prepravovanie tovaru v rámci štátu, ale aj v rámci EÚ, resp. Európy. Problémom dnes nie je ani doprava do Strednej Ázie, Severnej Afriky, Kaukazu či na Blízky východ. Vzhľadom na hustú sieť komunikácií a diaľnic je možné tovar doručiť spravidla na miesto adresy. Obvykle teda nie sú potrebné prekládky tovaru ako napríklad pri leteckej alebo lodnej doprave, prípadne kombinácií viacerých typov prepravy.

2. Rýchlosť a efektivita  

Vďaka dôkladnému plánovaniu prepravy je kamiónová preprava rýchla a efektívna, čo znamená, že budete šetriť čas aj náklady. Tovar je možné naložiť priamo v sklade alebo na vami určenom mieste a vyložiť na adrese doručenia práva vďaka hustej sieti ciest. Obmedzenia z pohľadu dostupnosti sú tak minimálne.

3. Univerzálnosť

Univerzálnosť cestnej prepravy spočíva v tom, že je týmto spôsobom možné prevážať najrôznejšie typy tovaru v rôznych typoch nákladných vozidiel. Kamiónom sa dá prevážať zásielka až do 24 t, ale výhodný je aj pre menšia zásielky. Využiť sa dajú valníkové, skriňové, kontajnerové nákladné vozidlá aj plachtový náves.

4. Možnosť kombinácie dopravy

Kamiónová preprava sa dá efektívne kombinovať aj s inými typmi prepravy, najmä ak ide o prepravu na veľké vzdialenosti. Sieť železníc či vodných ciest nie sú také husté, ale v kombinácií s dopravou po cestách je možné prepravu urýchliť a prepravovať aj objemnejšie zásielky. Navyše sa dá čiastočne vyhnúť dopravným obmedzeniam, kolónam a pod. Čo z toho bude najviac vyhovovať vám?

Zdroj: Speed-line.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok8 nezvyčajných situácií zo sveta F1, ku ktorým došlo v uplynulej sezóne 2018
Nasledujúci článok5 zaujímavých alternatív k BMW M3 E30, ktoré stoja podstatne menej peňazí