Volvo V60 R, BMW Z4 M Coupe, Porsche 911 Safari, či Audi Sport quattro. To sú autá, po ktorých všetci tajne túžime, no zrejme sa ich nikdy nedočkáme…

Každý sa môže z času na čas preniesť do sveta fantázie a predstavovať si, ako by to asi vyzeralo, ak by automobilky ponúkali modely, po ktorých všetci tajne túžime. Ako napríklad BMW M5 Touring, Porsche 911 Safari alebo supervýkonná Fiesta RS s pohonom všetkých kolies. Ponorte sa s nami na pár minút do automobilovej ríše snov:

Audi Sport Quattro

Audi sa snaží zdôrazniť dizajnové gény legendérneho Sport Quattro v súčasných vozidlách. No najbližšie bol koncept z roku 2013. Dvojdverové športové auto by bolo dôstojným nástupcom legendy z rokov 1984/1985. A hlavne vtedy, ak by pod kapotou malo päťvalcový turbomotor s výkonom približne 450 koní. V takom prípade by sme prežili aj doping v podobe hybridnej sústavy. Nanešťastie, nástupca Sport Quattro navždy ostane len nesplneným snom.

BMW M1

Ak by to záležalo len na nás, legendárna skratka „M1“ by sa vrátila. Koncept modernej retro M1 už automobilka ukázala v roku 2008, no odvtedy sme o nej nepočuli. Vzhľadom na fakt, že retro automobily z Mníchova sa stávajú skutočnými zberateľskými kúskami (ako napríklad BMW Z8), by tento krok pre automobilku nemusel byť zlý.

BMW Z4 M Coupé

Bohužiaľ, BMW nebude ponúkať kupé verziu novej generácie Z4. S prižmúreným okom bude túto funkciu plniť Toyota Supra. No ak sa pozrieme do histórie, BMW niečo podobné ponúkalo hneď dvakrát. Prvýkrát to bolo Z3 M Coupe, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte a o niekoľko rokov neskôr aj Z4 M Coupe.

BMW M5 Touring

Čo ale v portfóliu BMW chýba najviac? BMW M5 ako kombík! Aj nová generácia BMW M5  s výkonom 600 koní existuje výlučne vo verzii sedan. Je to ale trochu škoda, pretože konkurenti ponúkajú svoje vrcholové sedany aj ako kombíky: či už ide o Audi RS6 alebo o Mercedes-AMG E 63 T-modell.

Ford Fiesta RS

Ak dostatočne popustíme uzdu fantázii, dokážeme si predstaviť malú Fiestu RS s 2,3-litrovým turbom prepĺňaným štvorvalcom z väčšieho Focusu RS, kde produkuje výkon 350 koní. A navyše to všetko s pohonom všetkých kolies, samozrejme vrátane režimu drift. Fiesta RS by sa tak stala absolútnym kráľom hothatchov.

Mercedes-AMG X 63

Mercedes X V8

Šéf AMG Tobias Moers explicitne vylúčil AMG verziu triedy, no predstavte si X 63 so 4,0-litrovou dvoma turbami prepĺňanou V8 s výkonom 510 koní. To by bol hit nielen v USA!

Mercedes-Benz triedy CLS Shooting Brake 

Vo verzii Shooting Brake je takmer každé auto krajšie a platí to aj pre Mercedes triedy CLS. Mnohí fanúšikovia značky by určite boli nadšení, ak by sa v Štuttgarte znovu rozhodli pridať do modelového portfólia praktickú verziu. No Mercedes sa vyjadril, že z aktuálnej generácie štýlový kombík neplánuje.

Porsche 911 Safari

Porsche v súčasnosti ponúka takmer všetky možné verzie kultovej 911, no stále chýba verzia, ktorá by sa dokázala preháňať po piesočných dunách. Nešlo by pritom o žiadnu novinku: už v 70-tych rokoch v Zuffenhausene postavili verziu Safari!

Toyota GT86 Cabrio

Bolo by to také jednoduché: Toyota už neoficiálne predstavila koncept otvorenej GT 86 v roku 2013. Koncept pritom vyzeral ako hotové auto. Škoda, že GT 86 ako kabriolet nikdy neprišla.

Volvo V60 R

Skutočný športový kombík zo Švédska, ktorý by pod kapotou ukrýval kultový päťvalec s výkonom aspoň 400 koní a dokázal by konkurovať Audi RS4. Volvo už v minulosti niečo podobné ponúkalo v podobe modelov 850 T5-R a 850 R. Tie ponúkali 250 koní a boli k dispozícii len v žltej, čiernej a tmavozelej farbe.

Zdroje: Autobild | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTakto vyzerá Porsche 911 Carrera T, po ktorej všetci tajne túžime
Nasledujúci článokFord Mach E: Čo prinesie elektrické SUV, ktoré vychádza z Mustangu?