Riaditeľ najznámejšej automobilky zameranej na elektrické vozidlá plánuje prevziať kontrolu nad budúcnosťou. Tesla Roadster by sa mala vznášať a dosiahnuť rýchlosť vo vzduchu 100 km/h už behom 2 sekúnd.

Excentrický magnát „najekologickejšej“ dielne elektrických áut vyhlásil niekoľko odvážnych, až znepokojujúcich tvrdení o modeli Tesla Roadster. Jednou z týchto informácií je aj dosiahnutie rýchlosti 0-100 km/h behom 1,9 sekundy. Druhou je dojazd, ktorý má byť až 1000 kilometrov.

Teraz však výrečný vizionár uverejnil na Twitteri, že balík SpaceX prevráti automobilový priemysel hore nohami. Pripájame preto priamo odkaz na tweet z jeho Twitteru:

Spočiatku si väčšina jeho fanúšikov myslela, že žartuje. Autá predsa patria na zem a nemajú sa vznášať vo vzduchu. Musk aj tak tvrdí, že to je budúca realita a že auto bude požívať balíček SpaceX – chladiaci plynový propulzovací systém, ktorý bude umiestnený na mieste zadných sedadiel – aby dosiahol taký úžasný výkon.

Twitter je Maskovou najobľúbenejšou komunikačnou cestou medzi okolitým svetom a vnútrom jeho spoločností. V júni 2018 Musk vyhlásil, že verzia SpaceX Tesly Roadster bude mať desať malých raketových motorov. Tie budú bez problémov umiestnené okolo auta, čo má dodať vozu maximálnu rýchlosť – respektíve  zrýchlenie, zatáčanie, brzdenie a „možno umožní Tesle aj lietať“.

Samozrejme, keď človek tvrdí niečo takéto, tak ho majú ľudia za blázna. Vznášajúci sa Roadster? Naozaj? Ale, treba povedať že Elon Musk nás svojimi vyjadreniami už niekoľko rokov skutočne prekvapuje a ak človek jeho postavenia vydá takéto vyjadrenie, nemyslím si, že je to len tak. Predsa, najprv sa mu za auto vo vesmíre všetci smiali a hľa, nad našimi hlavami sa vznáša Tesla.

Očakáva sa, že nový Roadster bude k dispozícii od roku 2020 za základnú cenu, ktorá by mala   byť spočiatku o niečo nižšia. Zakladateľské série budú ocenené na 250 000 dolárov. Bolo by každopádne drahé a zároveň zaujímavé vidieť predstavu budúcnosti naživo a tak sa nemôžeme nič viac len tešiť!

Zdroj:                                      carbuzz.com I Elon Musk Twitter

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokShelby GT500 – prichádza kráľ amerických muscle car!
Nasledujúci článokFrancúzske novinky Peugeot 208 a Renault Clio neplánovane odhalené!