Opel nám dnes naživo predstavil pracovnú verziu Combo Van. Flexibilný van prichádza s množstvom praktických vychytávok, no nezabudlo sa ani na bezpečnosť!

Zväčša začíname vzhľadom, no v prípade plechového Opelu Combo Van toho veľa nevymyslím. Zhodnotím to tak, že v rámci koncernu sa dokázali jednotlivé automobilky respektíve modely dostatočne odlíšiť a zachovať si svoj charakter.

Úplne nové Combo, je viac rodinné ako doteraz!

Poďme rovno k faktom, od začiatku predaja je van k dispozícii vo všetkých dostupných verziách. Štandardom je dĺžka karosérie 4,4 metra, ktorá je schopná poňať až dve europalety. Pokračujeme verziou XL s dĺžkou 4,75 metra, tá je schopná taktiež odviezť dve europalety a poslednou verziou je crew cab, do ktorej sa zmestí päť osôb a menší nákladný priestor.

Nová kompaktná dodávka Opel prekonáva väčšinu svojich hlavných konkurentov aj maximálnym objemom nákladného priestoru. Do 4,4 m3, užitočným zaťažením do 1000 kg a maximálnou nákladnou dĺžkou do 3440 mm pre náradie a materiál.

Opel Combo Cargo XL

Combo so základným rozmerom 4 403 mm ponúka dĺžku nákladného priestoru s hodnotou 1527 / 1781 / 3090  (min/na podlahe/ s dvierkami pre dlhé náklady). Výška je definovaná na 1236 mm. Šírka medzi blatníkmi je 1229 mm. Objem nákladového priestoru je spomínaných 3,3–3,8 m3. Výrobca síce udáva možnosť naložiť až dve europalety aj do menšej verzie, otázne však je ako vysoko ich môžete naložiť vzhľadom ku krytu posádky.

Predĺžená verzia XL s dĺžkou 4 753 mm ponúka dĺžku nákladného priestoru s hodnotou 1877 / 2131 / 3440  (min/na podlahe/s dvierkami pre dlhé náklady). Výška je definovaná na 1243 mm. Šírka medzi blatníkmi je 1229 mm. Objem nákladového priestoru je spomínaných 3,9–4,4 m3.

Opel Combo Cargo XL

Inteligentne koncipovaný nákladný priestor umožňuje medzi vnútornými blatníkmi naložiť dve palety za sebou – a to aj pri verzii s krátkym rázvorom. A zvlášť dlhé predmety sa dajú prepravovať aj šikmo vďaka voliteľnému poklopu v streche nákladného priestoru.

Na výber je benzín aj diesel

Druhým najzásadnejším aspektom pri výbere je motor, v prípade Combo Van sú v ponuke aktuálne 3 motorizácie. Základom je benzínový trojvalec 1,2 v dvoch výkonnostných verziách. Naftové agregáty zabezpečuje staršia 1,6 a nový 1,5 CDTi. Ide o turbom preplňovaný štvorvalec, ktorý Opel ponúka v troch výkonnostných verziách a kombináciou s päť- a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo s osemstupňovou automatickou prevodovkou. 1,5 CDTi je k dispozícii vo výkonovom spektre 55 kW (75 k), 75 kW (102 k) a 96 kW (130 k). Aktuálne však v cenníku nájdete len novú naftovú 1,6-ku.

Opel Combo, Opel Combo Life & Opel Combo Life XL

V rámci konektivity a asistenčných systémov vám Combo Van poskytne všetky prvky, rovnako ako bežné osobné vozidlo. 8-palcový dotykový displej infotainmentu, bezkontaktnú nabíjačku pre mobilný telefón, vyhrievanie čelného skla a sedadiel, ale aj volantu. Na palube nechýba ani sledovanie mŕtveho uhlu, rozšírená parkovacia kamera slúžiaca aj ako virtuálne vnútorné spätné zrkadlo, núdzový protikolízny asistent či sledovanie únavy vodiča a varovanie pred vybočením z jazdného pruhu s aktívnym zásahom do riadenia.

Za zmienku stojí aj elektronický systém pre kontrolu maximálneho povoleného zaťaženia, tento systém vám na základe čidiel ukáže, či sa blížite k maximálnemu zaťaženiu alebo ste ho už dosiahli. V ponuke sa objaví neskôr v priebehu roku 2019.

Bližšie informácie ako aj podrobnú recenziu vám prinesiem už čoskoro, pripravujeme pre vás špeciálnu videorecenziu nového modelu Opel Combo Van.

Zdroje: Opelstartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMitsubishi Engelberg, elektrický koncept sa ukáže v Ženeve!
Nasledujúci článokŠkoda odhalila nákresy prichádzajúceho cross-overu Kamiq