Je určite taktné povedať, že Mercedes-Benz GLS 2020 bude najväčším SUV-čkom nemeckej rodiny. Nová trieda trojradového SUV poteší milovníkov luxusu. Ako ale vyzerá a čo môžeme očakávať?

Aj keď vidno, že auto je naozaj robustné, dosť sa podobá zväčšenej triede GLE, ktorá by bola na rastových hormónoch. Prednej časti dominuje veľká dvojfarebná mriežka s výrazným odznakom značky Mercedes. Vynikli aj drobné LED svetlomety zo „vzpriamenými“ signalizáciami otáčania DLR a veľkými odolnými prívodmi.

Dominantou veľkej a vzdušnej 7-miestnej kabíny je obrovská digitálna obrazovka, ktorá presahuje skoro polovicu auta. Obsahuje informačný systém MBUX s rozšírenými funkciami satelitnej navigácie. Okrem toho dostanú cestujúci pokročilého masážneho asistenta pod zadkom a osvetlenie s viac ako 60-timi farebnými variáciami. Svojim spôsobom je to rezort s piatimi hviezdičkami a nepretržitou hotelovou službou.

Štyri vetracie otvory, ovládanie klimatizácie a nová dotyková doska (umiestnená na mieste, kde sa bežne nachádza radový ovládač) na ovládanie informačného systému bez jediného dotyku obrazovky. Mohli by sme povedať, že Mercedes vytvoril to, čo má iDrive v BMW. A určite bude fungovať rovnako dobre.

Prerobený GLS sedí na rovnakom podklade MHA ako menšie GLE. To znamená, že ponúkne lepšiu jazdu, ako je napríklad E-Active Body Control System. Ten používa 48 voltové elektrické individuálne nastavenie tlmičov. V praxi to vyzerá tak, že ak sa dostanete z rovnej cesty na poľnú, zvyšuje a znižuje odpruženie podľa potrieb najlepšej trakcie.

V GLS-ku sa taktiež objaví široká škála asistentov pre vodičov, ako je pomoc pri chôdzi. Táto funkcia detekuje rýchly pohyb chodcov v pomalej premávke a aktívne pomáha vodičovi zastaviť aj pri rýchlosti 60 km/hod.

A aká bude motorizácia? K dispozícii bude celý rad motorov aj s mierne hybridnou technológiou, počnúc turbodieselom s výkonom 286 koní(600 Nm) alebo 340 koní (700 Nm). Benzínová verzia s objemom 3,0 litra zo sebou prinesie výkon 362 koní a 500 Nm krútiaceho momentu. A Mercedes nezanevrel ani na osemvalec. Štvorlitrová kubatúra s turbodúchadlom by mala byť vo verzii Mercedes AMG GLS 63. Pomáhať motoru bude 9-stupňová automatická prevodovka.

V roku 2020 bude Mercedes GLS bojovať proti naozaj veľkej elitnej skupine veľkých luxusných SUV. Medzi patrí určite BMW X7, RAnge Rover, Audi Q7, Lexus GX či Cadillac Escalade.

Zdroj: motor1.com, ascariss design, ascariss design instagram

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVolkswagen Touareg konečne dostane nové motory!
Nasledujúci článokSpoločnosť Subaru stopla výrobu automobilov, pre chybný komponent!