Domov News Spoločnosť Subaru stopla výrobu automobilov, pre chybný komponent!

Spoločnosť Subaru stopla výrobu automobilov, pre chybný komponent!

Čo sa deje, že japonská automobilka musela zastaviť výrobu vo svojom jednom závode? Podnik, ktorý sa podieľa 60-timi percentami na celkovej produkcii, už stojí viac ako týždeň.

Možno ste ani nevedeli, ale história značky je spojená so vznikom leteckého laboratória v roku 1917. Cez výrobu japonských vojenských lietadiel počas druhej svetovej vojny, až po prvý skúter Fuji Rabbit sa jednalo stále o tú istú firmu, až do roku 1954. V tomto roku vyšiel z fabriky prvý automobil, jedná sa o model Subaru 1500.

Ale čo môže za to, že takáto veľká spoločnosť stopne výrobu? Ešte deň pred zastavením pritom automobilka oznámila, že tento rok plánuje zvýšiť výrobu o jedno percento na 1,08 milióna automobilov. Teraz akcie na šiestom najväčšom japonskom automobilovom trhu poklesli takmer o 7 percent.

Dôvod je celkom prostý – chybný diel. Problém objavili na posilňovači riadenia, ale táto hypotéza ešte nebola potvrdená, takže pokračujú ďalšie vyšetrovania. Zatiaľ sa nedá povedať, kedy obnovia výrobu a dostanú sa do bežného tempa.

Podľa informácií z denníka Asahi sa problém týka niečo cez 10 000 vozidiel a pozastavenú výrobu už pociťujú aj zákazníci v dodávkach. Domáci montážny závod je zároveň jedným z dvoch, kde Subaru vyrába napríklad modely Impreza, Legacy a Forester. Asi nikto by nechcel čakať na svoju Imprezu dlhšie ako má, ale vždy radšej neskôr ako dostať nefunkčné auto.

Výroba všetkých ostatných modelov sa tiež pozastavila, pretože sa montujú na tej istej linke. Podľa magazínu Reuters sa dá odhadnúť toto obmedzenie aj v číslach. Odstavenie japonských liniek na jeden týždeň spôsobí stratu v hodnote 123 miliónov dolárov. Ak by otvorili linky už v pondelok ráno, tak by strata presiahla 193 miliónov!

Vozidlá s možnou poruchou by mali mať „dátum výroby“ v období medzi koncom decembra až do 16. januára. Na nočnej zmene prišli na problém.Teraz sa zisťuje, či chybné diely od dodávateľa nemá tiež fabrika v USA. Subaru totiž očakáva, že amíci si v roku 2019 nakúpia až 700 tisíc vozidiel.

Amerika zrejme dostane limitovanú edíciu Subaru WRX STI S209!

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMercedes-Benz GLS – Odhalený dizajn aj výbava!
Nasledujúci článokTest Ford Fiesta Active 1,0 Ecoboost, vyzbrojená do mestskej džungle!