Úspech hothatchu z portfólia kórejskej značky Hyundai je naozaj nevídaný. Chvália ho ako majitelia, tak aj novinári. Po úspešnom hatchbacku, ktorý je v ponuke už nejaký ten piatok, portfólio dopĺňa aj Hyundai i30 Fastback N. A tu je cenník!

Po mimoriadne úspešnom modeli Hyundai i30 N (ktorý sa, mimochodom, pýši titulom najpredávanejší hot-hatch roku 2018), sa od februára dostáva do predaja aj v poradí druhý ostrý model športovej divízie N – štýlovejší derivát hatchbacku menom Hyundai i30 Fastback N. Koľko zaň zaplatíte?

Ostrosť N-ka so štýlom fastbacku

K dispozícii je – podobne ako i30 N – 2-litrový turbom prepĺňaný benzínový motor so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou v dvoch výkonnostných verziách: základná N s výkonom 184 kw (250 k) a N Performance s výkonom až 202 kW (275 k). Obe verzie motora disponujú krútiacim momentom 353 Nm a dosahujú maximálnu rýchlosť na úrovni 250 km/h. Funkcia overboost navyše dokáže dočasne zvýšiť krútiaci moment až na 378 Nm. „Slabšia“ verzia vyšprintuje stovku za 6,4 s, Performance na to potrebuje o 3 stotinky menej. Nový i30 Fastback N je navyše vybavený aj systémom N Grin Control, vďaka ktorému si môže zákazník vyberať až z piatich jazdných režimov – Eco, Normal, Sport, N a N Custom.

Zaujímavá výbava

N Performance má na rozdiel od štandardnej výbavy N navyše o 1 palec väčšie zliatinové disky kolies a predné kotúčové brzdy (19-palcov v N Perfomance vs 18-palcov v N), elektronický samosvorný diferenciál (E-LSD), variabilnú výfukovú sústavu s ventilom a Ergonomic Pack, ktorý obsahuje predné, elektricky nastaviteľné N športové sedadlá v kombinácii koža/alcantara s nastaviteľnou bedrovou opierkou a nastaviteľnou dĺžkou sedáka pre vodiča aj spolujazdca.

Za príplatok je potom k dispozícii panoramatické strešné okno či metalický alebo špeciálny lak vo farbách Performance Blue a pre Fastback N aj Shadow Grey.

Prístrojový panel Fastbacku N disponuje 8-palcovým farebným LCD displejom s integrovanou zadnou kamerou a navigáciou. Nesmieme opomenúť ani funkcie Apple CarPlay a Android Auto, ktoré sú už dnes viac-menej štandardom. Samozrejmosťou sú aj systémy aktívnej bezpečnosti, ako napríklad systém autonómneho núdzového brzdenia, systém na sledovanie únavy vodiča, systém na automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu, automatické prepínanie diaľkových svetiel a inteligentné rozoznávanie dopravných značiek obmedzujúcich maximálnu povolenú rýchlosť.

No ale poďme sa pozrieť na to najdôležitejšie: ceny. i30 Fastback N má štartovaciu cenovku 28.490 eur vrátane bonusu v hodnote 2-tisíc eur. Za verziu Performance si navyše priplatíte 2.500 eur. Medzi príplatkami môžeme nájsť v podstate len pár vecí, ako je u ázijských výrobcov zvykom: panoramatické okno (1.200 €), špeciálny, respektíve metalický lak (300, resp. 500 €) a  v prípade N verzie aj príplatok za Ergonomic Pack (1.500 €), ktorý obsahuje športové sedadlá v kombinácii koža/alcantara.

Hyundai i30 Fastback N sa dostane do predaja už v priebehu februára.

Najkrajší liftback Hyundai i30 Fastback – TEST

Zdroje: Hyundaistartstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokToyota RAV4 má slovenské ceny, diesel ale v ponuke nečakajte
Nasledujúci článokKrádeže áut: Sú autá čoraz prívetivejšie voči zlodejom?