Tak ako sme už nedávno avizovali, česká automobilka Škoda pomlay odhaluje detaily o svojom najnovšom prírastku – Škode Kamiq. Po drobnýcn náhľadoch na nákresy a nedávnom špionážnom videu, ktoré poodhaluje dizajn automobilu sa teraz knečne Škoda pochválila aj interiérom novinky. Ten sa samozrejme nesie v dizajnovom jazyku, ktorý bol prvýkrát použitý už pri Scale.

Interiéru, podobne ako v prípade najnovšieho hatchbacku, dominuje veľký voľne stojaci displej infotainmentu, ktorý môže mať na želanie až 9,2 palca. Pod ním sa nachádza menší výstupok palubnej dosky, ktorý bude slúžiť ako opierka na ruku v prípade, že budete meniť nastavenia vozidla alebo používať multimediálne služby, ktoré Kamiq so sebou prinesie. Zmienená prístrojová doska taktiež disponuje najnovším prvkom, ktorý bude Škoda využívať v každom novom aute. Ním je špeciálna textúra, ktorá by mala pripomínať brúsený kryštáľ – jednu z najsilnejších českých tradícií.

Okrem toho by z pohľadu vodiča mal interiéru dominovať obrovský 10,25 palcový displej, ktorý bude plniť úlohu digitálneho kokpitu. Samozrejme hodnota 10,25 palca je najvyššou vo svojej kategórii. Škoda aj v prípade Kamiqu bude vsádzať na použitie nových materiálov. Sedadlá budú môcť byť za príplatok odeté do prémiového mikrovláka Suedia. Podľa informácií od samotnej automobilky, Kamiq bude v interiéri vsádzať na teplé farby. Od toho sa bude odrážať aj ambientné osvetlenie, ktoré bude dostupné v troch farbách. Klasickú bielu a červenú doplní medená farba. K dispozícii bude taktiež aj vyhrievanie čelného skla, volantu či zadných sedadiel.

Po prvýkrát sa dnes môžeme dozvedieť aj niečo o rozmerov novinky. Automobilka vo svoje tlačovej správe zverejnila, že o dostatok miesta pre pasažierov sa postará 2651 milimetrov dlhý rázvor kolies. Táto hodnota by mala znamenať, že v štandardizovanom rozložení sedadiel bude pred kolenami pasažierov na zadnej lavici 73 milimetrov miesta. Na prepravu batožiny pre všetkých cestujúcich bude musieť postačovať kufor s maximálnym objemom 400 litrov, ktorý sa po sklopení zadných sedadiel nafúkne až na 1395 litrov. Všetky tieto hodnoty sa podarilo dosiahnuť vďaka použitiu modulárnej platformy MQB. Svetová premiéra Škody Kamiq bude už na autosalóne v Ženeve od 5. do 17. marca 2019.

Zdroj: Škoda Storyboard startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPripravte sa na obmedzenia v Bratislave už zajtra, 7. februára 2019!
Nasledujúci článokFacelift Volkswagenu Passat konečne odhalený! Veľa zmien ale nie je…
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.