Nič nové, vo svete. Aj takto by sa to dal popísať únik fotografií očakávaného hatch-backu Peugeot 208. Francúzska automobilka si novú generáciu nechávala na Ženevu, no nedopatrením sa fotky objavili už teraz.

Dizajn novinky Peugeot 208 už teda nie je žiadnym tajomstvom. Na sociálne siete začali pomaličky prenikať prvé fotografie francúzskeho hatch-backu. Pokiaľ ste fanúšikom, alebo sa vám páči dizajn liftbacku Peugeot 508, tak už teraz môžete jasať nadšením, nakoľko aj v tomto modely nájdeme jeho prvky. Lepšie povedané, celú radu prvkov. Na mini Peugeote sú po novom výrazné levie „kly“, ktoré majú pozíciu denného svietenia, tak ako je to pri modely 508.

Novinka má s predchádzajúcou generáciou spoločnú prednú mriežku chladiča. Pridané boli takisto o niečo zložitejšie prelisy na kapote auta a uvedenie modelového označenia 208 taktiež vpredu. Zadná časť je taktiež uvedená do aktuálneho rukopisu francúzskej automobilky, čiže čierny alebo dymový diel, za ktorými sa nachádza LED osvetlenie.

Fotografie ponúkajú aj nakuknutie do interiéru, kde je takisto tradičné usporiadanie s vysoko umiestnenou (zrejme) digitálnou prístrojovou doskou a menším volantom pod jej úrovňou. Členitá architektúra interiéru nadväzuje alebo pripomína väčšieho brata 508, aj keď displej infotainmentu je umiestnený na vrchu palubnej dosky.

Peugeot 208 bude stáť na poslednej platforme koncernu PSA, ktorú bude okrem iného využívať aj nový Opel Corsa. Ten sa má svetu ukázať takisto v Ženeve. Použitý základ pri 208 zaistí aj možnosť čisto elektrickej varianty tohto vozidla. Tento čisto elektrický variant je možné vidieť takisto na fotkách v modrej farebnej schéme. Elektrická verzia by mala dostať pohonný agregát totožný s tým, ktorý sa nachádza v modely DS3 Crossback. Ten má kapacitu 50 kWh a podľa metodiky WLTP na jedno nabitie prejde 300 kilometrov. Na informácie ohľadom motorových agregátov si však budeme musieť počkať, keďže ponuka známych motorov PSA je pravdepodobná.

Nezabudnime dodať, že ženevský autosalón štartuje už 05.03. a ani naša redakcia na tomto podujatí nebude chýbať. Môžete sa tak tešiť na záplavu automobilových noviniek.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJcarscoops.com
Predchádzajúci článokNové Audi SQ5, naftový kráľ s obrovským krútiacim momentom!
Nasledujúci článokNovú Škodu Octavia nafotili počas testov!