V Ženeve sa nám odhalila civilná verzia Putinovej vládnej limuzíny, má šancu konkurovať nemeckej prémií?

Autosalón Ženeva 2019: Aurus Senat - Startstop.sk

Pôvodne Putinova prezidentská limuzína Aurus, sa konečne dostala aj do predaja v civilnej verzií. Putinou špecial má na dĺžku 6,6 metra, je široká rovné dva metre a vysoká bez pár milimetrov 1,7 metra. Samozrejme, Putinov špeciál je vybavený všetkými možnými druhmi bezpečnostných opatrení, ktoré ruského prezidenta ochránia pred guľkami, ale aj explóziami, v dôsledku čoho limuzína údajne váži 6,5 tony. Samozrejmosťou sú aj špeciálne pneumatiky, ktoré umožňujú jazdu aj pri rapídnom poklese tlaku vzduchu.

Tá civilnejšia verzia je dlhá iba zanedbateľných 5630 mm a rázvor má dlhý 3 300 mm, rovnako ako prezidentský špeciál, poháňa Aurus Senat dvakrát prepĺňaný benzínový osemvalec s výkonom 444 kW a 880 Nm s objemom 4,4 litrov. Tento motor vzišiel so spoločnej spolupráce s Porsche, navyše dopovaný elektromotorom. Tieto hodnoty na všetky štyri kolesá prenáša deväť-stupňová automatická prevodovka.

Spoločnosť by tiež mala vyvinúť celú rodinu modelov – vrátane dodávky a SUV, ktoré sa majú nazývať Aurus Arsenal a Aurus Commander. Doterajšie patenty ukazujú akýsi minivan, ktorý má konkurovať Mercedesu triedy V a VW Multivanu. Prvý prototyp SUV v modelovej rodine zasa pripomína zmes Land Rover a Bentley s nepopierateľnou podobnosťou s Rolls Royce Phantom.

Na čom jazdia svetoví vládcovia? Ruský prezident Vladimir Putin a jeho Aurus Senat

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAutosalón Ženeva: Peugeot 208
Nasledujúci článokAutosalón Ženeva: Alfa Romeo Tonale prekvapivým prírastkom do rodiny