Elektrifikácia je v súčasnom svete automobilového priemyslu témou číslo jedna. V rovnakom duchu sa niesol aj nedávno ukončený autosalón v Ženeve. Na prekvapenie sa práve tu pomaly, ale iste dostávajú klasické autá do úzadia. Z európskych výrobcov sa najodvážnejším programom prezentuje automobilka Audi, ktorá má s elektromobilitou veľké plány. 

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že svetový automobilový priemysel akosi zaspal dobu. Tesla je ďaleko napred pred ostatnými automobilkami a iná elektrifikácia zatiaľ mešká. Je to síce pravda, no treba brať do úvahy, že najmä tradiční výrobcovia si zakladajú na svojom renomé a práve preto si vždy nájdu svojich zákazníkov. A ak sa k elektomobilu pridá zaujímavý sexi dizajn tak sa môže stať, že Tesla to nebude mať ľahké.

Ako už iste vieme, Audi chce do roku 2025 kompletne prepojiť svoje portfólio elektrinou. Neznamená to, že už nebude vyrábať klasické autá, no jej hlavné smerovanie sa uberie práve elektickou cestou. Po nástupe modelov ako e-tron, e-tron GT či e-tron Sportback sa podľa najnovších informácií od samotného šéfa automobilky očakáva aj príchod modelu e-tron GT v rozmeroch Audi A4. Znamená to teda, že Tesla Model 3 dostane priamu konkurenciu. Treba však podotknúť, že aj keď elektrická „A4“ je už v laboratóriách a úpenlivo sa na nej pracuje, jej príchod nebude skôr ako v roku 2023. Práve zmienený Model 3 bude mať už v tom čase podmanený veľký kus trhu. Navyše sa američanovi darí zaujať aj európskeho zákazníka, čo by mohla byť ďalšia ťažká prekážka pre Audi.

Nemecká automobilka už v blízkej dobe uvedie na trh niekoľko elektromobilov, no priama konkurencia pre Teslu to zatiaľ nebude. Bohužiaľ by Audi mohla sčasti uškodiť aj cenová politika, nakoľko Tesla sa snaží svoje vozidlá zlacňovať a tým ich ponúkať omnoho širšiemu spektru zákazníkov. Dôkazom toho je aj najnovší počin v podobe Modelu Y, o ktorom sme Vás pred časom informovali v samostatnom článku. Aký je Váš postoj k elektromobilite a celkovo k tomu, že sa menia portfólia značiek smerom k elektrickému pohonu?

Model Y, dlho očakávané SUV od Tesly je konečne realitou

Zdroj: Auto Evolution

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článok7 áut, ktoré je prakticky nemožné zohnať
Nasledujúci článokVW Amarok a Ford Ranger čaká spojenie
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.