Najdôležitejší model mladoboleslavskej automobilky sa už teraz odhaľuje na fotkách! Od novej generácie Škody Octavia má každý veľké očakávania.

V poradí piata generácia modelu Octavia, ak budeme počítať pôvodný model z rokov 1951 až 1971, oslávi onedlho svoje 60-te narodeniny. Všetci očakávajú, že na svet príde ako úspešný náhradník svojich starších sestier. Best-seller z českej dielne má viac praktických stránok ako dnešné hatchbacky, s ktorými sa roztrhlo vrece. Získa si tento kombík srdcia nových fanúšikov?

Ako sme očakávali, špekulatívny model nasleduje po predstavení nového kompaktného hatchbacku Scala. Zároveň ho však musia prispôsobiť zákazníkom, ktorí sú verní modelu Octavia. Veľkosťou sa pritom jedná o technicky kompaktné auto, ale v skutočnosti je skoro tak veľké ako niektoré modely strednej veľkosti. Vďaka svojim rozmerom by mal mať model najobjemnejšiu kabínu vo svojej triede, pokiaľ sa bavíme o miestach pre pasažierov. Cestovanie by sa tak mohlo stať vášňou aj pre sediacich vzadu.

Ako to dnes už býva, autá sa generačne zväčšujú (väčšinou). Inak to nebude ani pri novej Octavii, ktorá bude formátovo väčšia ako odchádzajúca generácia. Napríklad taká Scala je už teraz väčšia ako Rapid. To znamená, že s pribúdajúcimi rokmi Škoda zdokonaľuje spôsoby, ako efektívne využiť platformu MQB a vytvoriť v kabíne viacej priestoru pre pasažierov.

Popri veľmi malom množstve informácií, ktoré prezradila spoločnosť Škoda o novej Octavii, by sa malo jednať o kombík so skosenou siluetou. Aktuálne je to trend, ktorými automobilky apelujú na očakávania zákazníkov. Podľa fotiek, ktoré uverejnil magazín motor1.com, sa zdá, že nová Octavia sa zbavila kontroverzných rozdvojených reflektorov(správny/nesprávny krok?) predstavených na konci roka 2016.

Prekvapí nás aj tento rok nejakým extra prvkom alebo už budú detaily dotiahnuté do dokonalosti? O ďalších informáciách Vás budeme informovať. Veríme, že úplné predstavenie novej generácie prebehne ešte do konca roka 2019. Sesterské modely ako Audi A3, Seat Leon alebo Volkswagen Golf by ale mali byť predstavené ešte skôr, takže Octavia by mohla prísť v štýle „to najlepšie na koniec“.

Zdroj: motor1.com

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Ford Ranger Wildtrack 3,2 pod kapotou no stále úsporný medveď!
Nasledujúci článokPoznáme slovenské ceny novinky Škoda Scala