Česká automobilka v posledných rokoch chrlí jeden koncept za druhým a taktiež aj jednu novinku za druhou. Jej najnovší počin, malý crossover Kamiq, ešte ani nie je na doskách showroomov, no už teraz máme možnosť vidieť ďalší prototyp. Síce sa zatiaľ jedná len o oficiálne skice modelu, ktorý sa možno raz stane sériovým vozom, no je na ňom jednoznačne patrný nový dizajnový jazyk Škoda.

Automobilka na nedávno skončenom autosalóne v Šanghaji prvýkrát odprezentovala na ázijskom trhu prototyp Vision iV. Teraz je už zrejmé, že sa čoskoro dokáme opäť nového SUV. Koncept Škoda Vision GT pojednáva o dynamicky tvarovanom SUV, ktoré je charakterizované jemne klesajúcou strechou. Pripomeňme si, že vozidlo s prívlastkom GT je už na ázijskom trhu dostupné v podobe Kodiaq GT. Bude sa teda aj v tomto prípade jednať o coupé-SUV, ktoré sú v súčasnosti čím ďalej obľúbenejšie?

Zaujímavým detailom na koncepte Vision GT je prepojenie spodnej línie okien s chrómovou lišou C-stĺpika a strieborným strešným nosičom. Celý tento prvok vytvára charakteristické písmeno C. Tento dizajnový tvar sa tak presunul zo svetiel na bočnú siluetu vozu. Okrem toho sa prototyp vyznačuje obrovskými kolesami a výrazne svalnato tvarovanými nárazníkmi či už v prednej alebo zadnej časti. Automobilka k prototypu neuvidela žiadne bližšie technické parametre a preto môžeme len hádať či sa jedná o elektromobil alebo klasické auto. Každopádne z nákresov je patrné, že vozidlo má už takmer produkčné tvary a preto je možné, že podobný vzhľad bude mať aj sériová verzia.

Pravdepodobná svetová premiéra sa uskutoční už v júni na autosalóne v čínskom Šen-čene. Ak Vám prototyp Škoda Vision GT padol do oka, možno Vás mierne sklamem. Automobil by mal byť určený primárne pre ázijský trh. Pôjde tak už o piate SUV, ktoré by Škodovka v Číne mala zaradiť do svojej ponuky. Rovnako ako hnacie ústrojenstvo, tak ani postavenie tohto modelu v portfóliu Škody nie je známe. Môže sa ale stať, že sa bude jednať o štýlovejšiu verziu už aktuálne predávaných modelov Karoq alebo Kamiq.

Zdroj: Škoda 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAj Lamborghini Countach môže mať zlý deň
Nasledujúci článokNissan GT-R je tu s nami už 50 rokov. Oslava stojí naozaj za to
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.