Nový tím, nový šampionát a predovšetkým nové auto. Aj keď sa kombinácia týchto troch skutočností zdá náročná na zvládnutie, Maťo Homola si s tým poradil bravúrne a okrem kvalifikácie získal víťazstvo hneď v prvých pretekoch.

Sebavedomý štart na Hungaroringu mu poskytol obrovskú výhodu, ktorá sa v šampionáte TCR cení zlatom. Na prvenstvo svojim konkurentom nedal siahnuť a tak sa ukázalo to, čo sme už dlho všetci tušili – Hyundai i30 N TCR bola naozaj dobrá voľba!

„Je to dokonalý pocit! Auto funguje naozaj fantasticky, som nesmierne šťastný, že tu môžem byť a pretekať. Nie je to ľahké, cítil som zozadu veľký tlak, ale dokázal som jazdcov za sebou bezproblémovo udržať. Ďakujem nielen rodine, ale svojim partnerom, fanúšikom a všetkým podporovateľom,“ šťastne vyhlásil Maťo Homola po prvých pretekoch.

Nepriaznivé podmienky

Druhé preteky sa niesli v duchu horšieho počasia, pričom sa občasné kvapky časom zmenili na intenzívny dážď. Aj napriek vyhlásenia trate za mokrú pokračovali všetci pretekári na suchých pneumatikách, čo sa následne podpísalo na pár nehodách.

Hneď v prvom kole sme mohli na trati vidieť dve zrážky, pri ktorých zasahovalo neutralizačné vozidlo viac ako 10 minút. Sám Maťo priznal, že zopár ťukancov sa ušlo aj jemu a tiež ich veľa rozdal. Hold, šmykľavá trať spôsobila, že jeho Hyundai, váhovo ťažší ako konkurenčné značky na okruhu, skončil víkendové preteky na 11. mieste.

Nič však nie je stratené, keďže šampionát je ešte len na začiatku a Maťo sa už teraz doťahuje na popredné priečky. Za dva dni získal 54 bodov, čo vôbec nie je na zahodenie. Maťo sa teší a my sa tešíme s ním, že po novom budeme môcť sledovať šampionát TCR aj na slovenskej televízii.

Motoršport dostáva po novom svoj priestor na Dvojke a webovom livestreame RTVS. Slovenskí fanúšikovia sú isto radi, že budú môcť sledovať aktuálne najlepšieho slovenského pretekára naživo z pohodlia domova. Najbližšie bude Maťo Homola pretekať 25.-26. mája v Belgicku na okruhu Circuit de Spa-Francorchamps.

Homola aj na autosalóne

Ak by ste sa s ním chceli stretnúť v Bratislave a ešte dostať od neho podpis a trochu ho vyspovedať, budete tak môcť urobiť už v sobotu 4. mája. Maťo bude totiž od 11:00 v stánku Hyundai na Bratislavskom autosalóne. Takže ak sa chystáš na autosalón, neobíď len autá Hyundai, ale zastav sa aj za Maťom Homolom.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokŠkoda odhalila príchod a dojazd hybridného modelu Superb PHEV
Nasledujúci článokVIDEO Aký Crash Test podstupuje Koenigsegg za milióny eur ?