Faceliftovaná Audi Q7 sa možno navonok od svojho predchodcu príliš nelíši, ale predsa len ide o akýsi upgrade vozidla, ktoré svoj vábivý efekt už má.

Odvážne prvky nechýbajú, ide o najnovšiu prácu dizajnéra automobilky, ktorého prvky osviežili novinky spredu i zozadu. Mohlo by sa zdať, že exteriér dostal menšiu dávku pozornosti, ale tie pravé inovácie sa nachádzajú v pohonnom ústrojenstve. A to konkrétne v hybridnom pohone.

 Čo sa teda týka zovňajšku Q7, na prvý pohľad udrie do očí väčšia a širšia mriežka chladiča. Novo navrhnuté svetlomety s voliteľnými LED diódami LED Matrix budú svietiť za tmy, zatiaľ čo väčšie rohové svetlá prijímajú vertikálnejšiu orientáciu. Oplastovanie fasády má nový dizajn, zatiaľ čo zadná časť má rovnakú formu ako jeho súrodenec z prvého kolena. Presnejšie sa to týka výfukových otvorov v tvare lichobežníka, ktoré sú totožné zo „starým“ modelom.

Ďalej sú tu nové zadné svetlá s chrómovým pásikom, ktorý lemuje celú šírku SUV-čka na rozdiel od svojich predchodcov. Nie je to síce žiadna dramatická pasáž auta, ale je to zreteľná zmena viditeľná vpredu aj vzadu.

Interiér sa nesie v lukratívnom štýle – nový digitálny prístrojový štít s dvoma dotykovými obrazovkami je toho dôkazom. Obrazovka uprostred ale zmizla, pretože je teraz súčasťou línie spolu s prepracovanou stredovou konzolou. Hoci väčšina komponentov vyzerá veľmi podobne ako predchádzajúci modelový ročník, Audi tvrdí, že tieto premeny pridávajú len malý kúsok vnútorného priestoru navyše. A tým malým majú namysli iba 11 milimetrov navyše.

Podľa očakávania je Audi Q7 vybavené technológiami, vrátane navigácie MMI a Audi Connect, ktorá vstrebáva všetko od dopravných informácií až po spojenie s Amazon Alexa. Komunikácia medzi vozidlami bude v nasledujúcich rokoch či mesiacoch zavedená vo vybraných mestách.

A teraz k tomu najpodstatnejšiemu. Pri uvedení na európsky trh budú na výber dva dieselové motory a jeden benzínový. Všetky tieto kubatúry budú využívať 48 voltový hybridný systém, aj keď Audi ešte neuviedla detaily s výkonom alebo dojazdom.  Novej Q7 by sme sa mali dočkať už v septembri tohto roka.

Test BMW X5 30d: Skutočné SUV bez kompromisov!

Zdroj: Audi

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokKia predstavila XCeed, presne na mieru pre európsky trh!
Nasledujúci článokTest Renault Megane Grandtour, naozaj prémiový segment?