Domov News All Terrain 4×4 na druhú od Mercedesu zatiaľ len prototypom

All Terrain 4×4 na druhú od Mercedesu zatiaľ len prototypom

Rozrastie sa rodina 4×4 na druhú?

Pred niekoľkými dňami sme vám priniesli článok o novom pick-upe od automobilky Mercedes-Benz – X-Class. Bol slávnostne predstavený v juhoafrickom Kapskom Meste. Dnes sme pre vás pripravili článok o ďalšom veľmi zaujímavom modeli z produkcie Mercedesu. Ide o Mercedes-Benz E All-Terrain 4×4 na druhú.

Na jar tohto roku bol spustený predaj off-roadovej verzie All-Terrain. Mal prvky SUV a hlavným zámerom pre výrobu tohto modelu bolo nekonkurovanie si s modelom SUV GLE. Práve na báze All-Terrain vznikol prototyp naozaj obrovského vozidla E All-Terrain 4×4 na druhú. Háčikom však je, že automobilka ponecháva prototyp prototypom a v najbližšej dobe neplánuje zaradiť tento model do svojej ponuky.

Rozdiely medzi modelmi All-Terrain a All-Terrain 4×4² sú v istých ukazovateľoch veľmi výrazné. Stačí sa pozrieť na hodnotu pri svetlej výške vozidla. Pri modeli 4×4² sa vyšplhala až na 420 mm, zatiaľ čo pôvodná verzia je vysoká len 160 mm. Toto zvýšené kombi sa dostalo takmer na úroveň súrodeneckého modelu G 500 4×4², ktorý má svetlú výšku na hodnote 438 mm.

„Obor“ od Mercedesu má rozšírený rozchod kolies o 200 mm a zároveň aj špeciálne rozšírené blatníky. O pohon auta sa stará benzínový 3,5 liter s výkonom 245 kW. Aj tu si model All Terrain s jeho prototypom 4×4² protirečia. All Terrain sa totiž predáva len ako dvojlitrový turbodiesel.

Zvyšné prvky tohto vozidla by mali byť rovnaké, ako tomu je pri základnom modeli All-Terrain. Najmä čo sa týka dizajnu interiéru a rôznych asistenčných systémov a komponentov pre zvyšovanie komfortu a luxusu. Pri modeloch All Terrain vzniká optimálna symbióza pohodlia typického pre Triedu E a terénnych vlastností.

Čo sa vzhľadu týka, model All Terrain 4×4² rozhodne obyčajné auto nepripomína. Podľa môjho názoru je auto také nezvyčajné, až je pekné. Reakcie na tento prototyp sú zmiešané. Jedným sa páči dominantná veľkosť auta pripomínajúceho tank, iní by zasa o toto vozidlo ani len nezakopli.

Spomínali sme, že nemecká prémiová automobilka zatiaľ neplánuje s výrobou tohto vozidla. Dôležité je však slovíčko zatiaľ. Pri záujme o zvýšené kombi 4×4² môže automobilka uvažovať o spustení výroby v malých sériách. Budúcnosť Mercedesu-Benz E All-Terrain 4×4² budeme určite pozorne sledovať.

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Opel Insignia GSi – ľahší a rýchlejší športiak
Nasledujúci článokLotus Evora GT430 – rival pre Porsche Cayman GT4 a Audi TT RS?