Domov News Ford obdarí Mustang limitovanou edíciou, príde však o jeden motor

Ford obdarí Mustang limitovanou edíciou, príde však o jeden motor

Legendárny Ford Mustnag oslavuje tento rok 55 rokov na trhu a automobilka to patrične oslávi. Po limitovanej edícií Bullit príde na trh aj „narodeninová“ verzia Mustang55.

Výkonný atmosférický osemvalec! Zadný náhon! Manuálna prevodovka! Po spomenutí týchto troch pojmov sa aj ľudom, ktorí sa vôbec nezaujímajú o autá objaví v hlave Ford Mustang. Kedysi bolo toto auto vníamané ako americký sen, dnes je jednou z najlacnejších ciest, ako sa dostať k úplne novému autu s motorom V8. Od zrodenia tejto legendy uplynulo 55 rokov, no ani zďaľeka sa autu neprestáva dariť.

Mustang oslavuje narodeniny vo veľkom štýle. Európsky trh čokoro dostane limitovanú edíciu, ktorá bude dostupná výhradne s motorom 5,0 V8. Nie je už ale jedna limitovaná edícia na trhu? Áno, je! Mustang Bullit, odkazujúci na film z dielne Warner Bros, ponúka výkon 460 koní a pre veľkú obľubu sa automobilka rozhodla pokračovať v jeho výrobe.

Oslava (nie len) narodenín

Okrem 55. výročia tohto kultového športového automobilku má automobilka aj iný dôvod na oslavu. Mustang sa totiž opäť stal najpredávanejším športovým kupé na svete. V poradí ide už o štvrtý rok jeho absolútnej dominancie. Prejdime ale priamo ku limitovnej edícií. Mustang55 vychádza zo základného Fordu Mustang so 450-koňovým atmosférickým motorom 5,0. Dobrou správou pre všetkých petrolheadov je, že 2,3-litrový turbomotor Ecoboost od budúceho roku v žiadnom novom Mustangu nenájdete! Na rozdiel od základnej a celosvetovo obľúbene základnej verzie, model s označením 55 dostal prepracovanejší interiér aj exteriér. Limitovaná edícia bude dostupná v oboch karosárskych verziách – fastback a kabriolet.

Po exteriérovej stránke pribudne unikátna kapota, bočné pruhy a dokonca aj voliteľný spojler. Na chuť si prídu aj zákazníci, ktorým príde klasická žltá či červená farba až príliš všedná. Nová paleta farieb bude zahŕňať odtieň striebornej Iconic Silver (použitá na verzii GT500 minulej generácie), červenú Lucid Red, Twister Orange a Grabber Lime. Navyše, pevná strecha modelov fastback dostane čierne lakovanie, ladiace s čiernym lakovaním 19 palcových diskov. Čierna povrchová úprava nechýba ani mriežkam chladiča.

Podobne ako zovňajšok, ani interiér nezostal bez povšimnutia. Pribudlo obloženie palubnej dosky imitáciou karbónu, kožené poťahy na stredovej konzole a charakteristické sivé prešívanie. Verzie so šesťstupňovým manuálom dostanú špeciálne tvarovanú hlavicu radiacej páky, pričom desaťstupňové automaty ju budú mať vyrobenú z ľahkej zliatiny. Na sedadlách bude kvalitnej koži komplementovať alkantara.

VW vytvoril úžasný elektrický Microbus z roku 1962

O komfort na palube sa bude starať vyhrievanie a chladenie predných sedadiel a sofistikovaný systém konektivity Ford SYNC 3. Milovníci kvalitnej hudby ocenia značnový zvukový systém Bang and Olufsen s 12 reproduktormi a hlavne funkciu štartovania auta na diaľku (dostupá len pri modeloch s automatickou prevodovkou).

Zdroje: Ford / startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVW vytvoril úžasný elektrický Microbus z roku 1962
Nasledujúci článokTest BMW X4 M40d, všestranný alebo len marketingový?