Domov News Nová generácia Hyundai i10, prekoná konkurenciu v každom smere?!

Nová generácia Hyundai i10, prekoná konkurenciu v každom smere?!

Hyundai zverejnil prvú kresbu modelu i10 novej generácie. Nový model uvidíme po prvý krát naživo na autosalóne vo Frankfurte. Čo všetko prinesie?

Spoločnosť Hyundai Motor zverejnila prvú kresbu modelu i10 novej generácie v predstihu pred svetovou výstavnou premiérou na frankfurtskom autosalóne v septembri. Najnovší prírastok do rodiny automobilov „i“ kórejskej značky sa vyznačuje dynamickým dizajnom nového typu, ktorý vytvára kontrast medzi mäkkým povrchom a ostrými líniami. Zmenené boli aj proporcie nového modelu – šírka, výška a rozmer kolies, čoho výsledkom je energický a agilný vzhľad.

Hyundai i10 novej generácie, podľa doposiaľ uverejnenej skice, prichádza s mladistvým a dynamickým dizajnom. Práve vďaka odvážnemu dizajnu by sa mohol ľahšie odlíšiť od konkurentov v segmente najmenších automobilov. Široká maska chladiča symbolizuje športový charakter a v rohoch obsahuje kruhové denné svetlá, čím nadväzuje na tradíciu predchodcu.

Trojuholníkové otvory na vstup vzduchu v nárazníku pre tzv. vzduchové zásterky okolo predných kolies vizuálne zvýrazňujú šírku vozidla a dodávajú mu energický postoj, pričom súčasne prispievajú k zlepšeniu aerodynamiky. Zadné stĺpiky karosérie v profile písmena X, dobre viditeľné aj z veľkej diaľky, jasne identifikujú vozidlo a priťahujú pohľad na logo značky umiestnené na stĺpiku. Unikátne trojuholníkové objemy vizuálne zvýrazňujú šírku automobilu a upozorňujú na polohu kolies v rohoch karosérie.

Hyundai i10 novej generácie má ambíciu stať sa lídrom vo svojom segmente, no podarí sa mu to? Model i10 preto stavia na bezpečnosť a konektivitu. Prichádza s množstvom bezpečnostných prvkov a nových digitálnych funkcií. Samozrejmosťou bude rozhranie Apple Car Play, Android Auto či bezdrôtová nabíjačka smartfónu a cúvacia kamera. Tieto prvky výbavy tak zvýšia komfort vodiča a spolujazdcov.

Nový model bude disponovať jedným z najkomplexnejších bezpečnostných kompletov vo svojej triede. Protikolízny systém Forward Collision-Avoidance Assist, systém na monitorovanie únavy vodiča Driver Attention Warning a asistenčný systém na udržiavanie v jazdnom pruhu Lane Keep Assist System patria k štandardným bezpečnostným prvkom. Prvkom voliteľnej výbavy i10 novej generácie je asistent diaľkových svetiel High Beam Assist.

Na uniknutej fotografií nižšie si môžme dotvoriť už reálnu podobu finálneho designu novej generácie Hyundai i10.

Už v najbližších týždňoch by sme sa mali dozvedieť viac podrobností o i10 novej generácie. Automobilka nás bude rozhodne, postupne kŕmiť útržkami informácií k horúcej novinke.

Zdroj: TS Hyundai

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElektrický športiak od Hyundaiu už čoskoro!
Nasledujúci článokVolkswagen Tiguan ďalšej generácie získa radikálny dizajn