Už od predstavenia štýlového modelu Arteon, ktoré prebehlo v roku 2017 sa špekuluje o karosárskom prevedení Shooting Brake. Okrem toho, že si tento model, ktorý je nepriamym nástupcom CC-čka získava čoraz väčšiu obľubu, určite by jeho predajom pomohla „praktickejšia“ verzia s väčším kufrom. Podľa niektorých informácií, ktoré sa pred pár dňami objavili v nemeckých médiách, je dosť možné, že sa ho konečne dočkáme. 

Volkswagen v informáciách určených výhradne pre nemecký trh zverejnil, že pre svoju továreň v meste Emden plánuje menšie zmeny. V prvom rade ju chce prispôsobiť na výrobu elektromobilov s modulárnou platformou MEB. Zmeny zamerané na elektromobilitu by mali byť dokončené už v roku 2021, kedy by z Emdenu malo odísť prvé elektrické auto. Aj napriek elektrifikácii, by aj naďalej mala pokračovať výroba Passatu Sedan, Passatu Variant, Passatu Alltrack, a práve zmieňovaného typu Arteon. Na druhú stranu by sa továreň mala rozšíriť o úplne nové priestory. V nich bude lokalizovaná okrem iného aj výroba kľúčových sedanov a modelu s karosárskym prevedením Shooting Brake.

Zdroj: Motor1

Passat Made in Czech Republic?

Podľa všetkého by sa malo jednať práve o Arteon, nakoľko Volkswagen v súčasnosti nevyrába žiadny iný model, ktorý by mohol disponovať prevedením kombi s elegantne padajúcou strechou. Arteon Shooting Brake by pre VW mal význam aj hlavne z dôvodu konkurencie pre Mercedes. Okrem možnej výroby tajomného Shooting Brake-u sa opäť objavili informácie aj o pravdepodobnej presune výroby Passatu. VW Group plánuje kompletnú výrobu európskeho Passatu presunúť do českých Kvasín kde bude prebiehať popri výrobe čoraz obľúbenejšieho Superbu. Okrem toho už dávnejšie verejnosťou koluje informácia o úplnom ukončení výroby Passatu práve kvôli zvýšeniu predajov žiadaného Superbu.

Autosalón Bratislava: Volkswagen
Zdroj: Volkswagen

Na druhú stranu informácia o presune výroby do Kvasín, ktorá bola zverejnená už v novembri 2018. Istým spôsobom tak odhalila začiatok výroby úplne novej generácie Passatu, ktorá by už pravdepodobne nemala na trhu také postavenie ako teraz. Ak sa všetky informácie potvrdia, Passat s označením Made in Czech Republic by mohol z výrobných liniek zísť už v roku 2023. Či sa v podobnom čase dočkáme aj elegantného kombíku Arteon je zatiaľ otázne. Už teraz však vieme, že Volkswagen sa s podobnou myšlienkou pohráva.

Volkswagen Arteon je tu !

Titulná FOTO: Motor1

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTest Mercedes-Benz GLC 300d 4MATIC, v teréne znesie viac než sa zdá!
Nasledujúci článokOpel Astra v tichosti prešiel faceliftom, Francúzi sa ho však nedotkli!
Som študentom Fakulty Elektrotechniky a Informatiky STU. Vo svojom voľnom čase sa venujem najmä technologickým novinkám z oblasti IT a autonómnych technológií. Sledovanie noviniek a pokrokov v automobilizme patrí medzi moje najväčšie koníčky. Najviac častu trávim sledovaním koncernu VW a taktiež elektromobilitou a vecami s ňou spojenými.