Domov News Volkswagen navrhne vláde úpravu štyroch miliónov vozidiel

Volkswagen navrhne vláde úpravu štyroch miliónov vozidiel

Okolo dieslových motorov je aktuálne veľké haló ako to nakoniec skončí?

V posledných dňoch sa stále viac a viac objavujú informácie, že automobilky spustia úpravu vozidiel poháňaných dieselovým či benzínovým motorom. Najnovšie oznámil nemecký gigant Volkswagen, že plánuje upraviť štyri milióny naftových áut.

Zástupcovia automobilky sa budúci týždeň stretnú so zástupcami nemeckej vlády aby im predostreli svoj ambiciózny plán. Hlavným cieľom je zníženie emisií produkovaných spaľovacími motormi. Volkswagen sa tak rozhodol pre tento krok podobne ako to urobili koncerny Mercedesu a Audi.

Už nejaký ten piatok je známe, že francúzska či holandská vláda pristúpila k radikálnemu kroku, čo sa obmedzenia naftových a benzínových áut týka. Do niekoľko desiatok rokov definitívne zakážu vozidlá so spaľovacími motormi. V priebehu týždňa sa k rovnakej aktivite pripojila aj vláda na britských ostrovoch.

V niektorých nemeckých mestách, či spolkových krajinách sa objavili názory, že by k zákazu jazdy naftových áut malo prísť aj v bašte automobilového priemyslu. Logicky teda automobilky preferujú úpravu svojich vozidiel namiesto úplného vyradenia. Niektoré názory sú však také, že k snahe automobiliek k úpravám svojich vozidiel malo prísť oveľa skôr a samotný upgrade áut je psou povinnosťou pre výrobcov.

S Volkswagenom sa ale spája potenciálny škandál z posledných dní. Nemecké ministerstvo dopravy sa totiž rozhodlo odobrať certifikát modelu Porsche Cayenne, ktoré musela automobilka Volkswagen okamžite stiahnuť z predaja. Objavila sa obava, že v modeloch môže byť nelegálny softvér na kontrolu emisií a modely tak musia prejsť kontrolou.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTesla Model 3 prichádza na scénu!
Nasledujúci článokPezinská baba pohltená revom motorov