Domov News Aj Toyota už má nafúknuté kombi: Corolla TREK zvládne viac

Aj Toyota už má nafúknuté kombi: Corolla TREK zvládne viac

Zdroj: newsroom.toyota.eu

Toyota opäť rozširuje svoje portfólio. Nejedná sa však o nový model, ale len o typ výbavy pre Corollu. V Japonskej automobilke sa rozhodli zamiešať karty nafúknutým kombi ako Passat Alltrack, Octaviu Scout či Focus Active.

Odvážnejšie vybavená Corolla nesie prívlastok TREK. O nejakých veľkých prekvapeniach sa ale baviť nebudeme. Novinka bude dostupná len v prevedení Touring Sports. Podľa slov výrobcu by totiž hlavnou cieľovou skupinou pre tento typ mali byť rodiny vyznávajúce aktívny životný štýl v prírode. Corolla TREK teda narástla do šírky, a samozrejme aj do výšky. S odvážnym tereňákom ale nepočítajte. Na to má značka v ponuke iné modely.

V exteriéri neprehliadnete prítomnosť ochranných panelov po celom obvode karosérie v spodnej časti. Pred štrkom či nerovnosťami dohliadnu na podvozok špeciálne kryty, ak by náhodou navýšenie svetlej výšky o 20 milimetrov nestačilo. Pozmenila sa tiež predná mriežka a špecifické sú aj 17-palcové zliatinové disky. Špičkové bi-LED svetlomety sa zasa postarajú o to, aby bolo vaše okolie jasné. Menšie zmeny pribudli aj vo vnútri kabíny. Dvojfarebné látkové čalúnenie je doplnené drevenými prvkami prístrojovej dosky. Na prahoch dverí a kufra vám logo TREK pripomenie, v akom aute sedíte. Okrem štýlového dizajnu prichádza novinka aj s bohatou základnou výbavou. Bez príplatku dostanete infotainment so 7-palcovým displejom, balíček bezpečnostných systémov Toyota Safety Sense a niekoľko ďalších vychytávok.

Znamená to, že k dispozícií budete mať asistenčné systémy ako adaptívny tempomat s automatickým rozbiehaním a zastavovaním či udržiavanie jazdy v pruhoch. Toyota Corolla TREK tiež rozpozná dopravné značky. Pohonné jednotky pod kapotou ostávajú rovnaké. Na výber má teda zákazník 1,2-litrový prepĺňaný benzínový agregát, alebo hybridné jednotky s objemom 1,8 a 2 litre. Nová výbava je podľa slov výrobcu výsledkom spolupráce automobilky Toyota a spoločnosti Trek Bicycle. V rámci tejto spolupráce sa stretávajú dve značky vyznávajúce podobné environmentálne hodnoty a ponúkajú doplnkové riešenia mobility. Na slovenskom trhu bude Corolla TREK dostupná od začiatku budúceho roka.

Rodina Toyota Corolla sa po hatchbacku a kombíku rozširuje o nový sedan

Zdroj: Toyota | startstop.sk

 

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNová Škoda Octavia RS už stihla mať prvú haváriu
Nasledujúci článokNultý obchvat Bratislavy sa stáva realitou, do užívania bola odovzdaná jeho prvá súčasť!