Domov News Volvo už čoskoro ukáže elektrický crossover XC40 electric

Volvo už čoskoro ukáže elektrický crossover XC40 electric

Po tom, čo dalo Volvo zbohom nafte bolo jasné, že svoju budúcnosť spája s elektromobilmi. Model Volvo  XC40 electric na trh automobilka uvedie už čoskoro.

Po plug-in verziách, ktoré Volvo ponúka naprieč svojou modelovou ponukou, teraz prišiel rad na čistý elektromobil. A hoci to nebude prvý čisto elektrický mestský crossover, táto pozícia patrí Hyundai Kona EV, je príspevok Volva k emisne čistej mestskej mobilite veľmi lákavý.

Hoci nám automobilka oficiálne fotky ešte neukázala, na základe kuloárnych správ môžeme predpokladať, že na to Volvo išlo s rozumom. Od klasickej verzie by sa teda elektrická mala navonok líšiť iba minimálne. Veď prečo aj, elektromobil sa predsa už čoskoro stane bežným automobilom. Pod tradičným kabátom Made in Volvo je už zmien a úprav samozrejme podstatne viac. Prepracovaný je predovšetkým skelet karosérie, výrazné úpravy si vyžiadalo aj bezpečné umiestnenie akumulátorov, ktoré sú podľa očakávania pod kabínou. Sústava akumulátorov je z dôvodu ochrany uložená v špeciálnom ochrannom hliníkovom ráme. Toto riešenie na jednej stane zlepšuje jazdné vlastnosti, no čo je ešte dôležitejšie, nízko položené ťažisko výrazne eliminuje riziko prevrátenia sa auta počas nehody. Technické údaje Volvo zatiaľ nezverejnilo, k dispozícii budú až po oficiálnom predstavení.

XC40 elecric

Vysoká úroveň bezpečnosti

Počítať samozrejme môžeme s bohatou zostavou prvkov aktívnej a pasívnej bezpečnosti, ako aj pokročilými asistentmi podporujúcich vodiča počas jazdy. Volvo XC40 electric je navyše prvým modelom automobilky, ktoré dostane novú generáciu asistenčných systémov ADAS, na vývoji ktorých Volvo spolupracovalo s firmou Veoneer. Jedná sa o aktívny bezpečnostný systém, ktorého súčasťou je sústava radarov, kamier a snímačov. Systém má modulárnu architektúru, vďaka čomu ho bude možné rozširovať o moduly zabezpečujúce schopnosť autonómnej jazdy.

Viac nám Volvo o tomto sympatickom ekologickom Švédovi zatiaľ neprezradilo. Na detaily, ktoré budú určite veľmi zaujímavé, si teda musíme počkať do 16. októbra. Na tento dátum automobilka ohlásila jeho oficiálnu svetovú premiéru.

Tesla úplne ovládla Holandsko, zákazníci si ju natoľko obľúbili…

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokShell na benzínke omylom zamenil nádrže na palivo, vodiči sú nešťastní!
Nasledujúci článokPolicajná Tesla S prenasledovala zločinca. Došla jej šťava!