Domov News Tesla úplne ovládla Holandsko, zákazníci si ju natoľko obľúbili…

Tesla úplne ovládla Holandsko, zákazníci si ju natoľko obľúbili…

Samozrejme tým myslíme trh s novými automobilmi. Najpredávanejším autom v Holandsku je Tesla 3. Domov si ho už v roku 2019 odviezlo viac ako 10 000 zákazníkov, čo je pre našinca priam neuveriteľné číslo!

Kto túto krajinu navštívil vie, že to tam s ekologickou dopravou myslia vážne. V mestách majú prednosť cyklisti, do niektorých ulíc sa dnes už autom vôbec nedostanete. Cyklistickými cestami je Holandsko doslova popretkávané. Krajina tulipánov, drevákov a ekologického cítenia je teda dobrým príkladom aj pre iné štáty Európy. Ak prestaneme o ekologickej doprave iba rozprávať a začneme pre jej rozšírenie aj niečo robiť, efekt sa zjavne zostaví. Už to teda nie je fikcia ekológov a teoretikov, v Holandsku je  to už realita. Podobne je na tom aj Nórsko, kde je Tesla vôbec najpredávanejšou značkou automobilov. Pre lepšiu ilustrácii uveďme, že za prvý polrok 2019 Tesla v Nórsku predala viac automobilov, ako Volkswagen a Toyota dohromady. A to je Toyota známa silnou preferenciou hybridnej techniky, ktorú ponúka v rámci takmer každého modelového radu.

Postaví Tesla svoju novú fabriku v Nemecku?

U nás po starom

Pre porovnanie si pozrime na aktuálny stav na Slovensku. Podľa štatistík Združenia automobilového priemyslu sa za osem mesiacov roka 2019 u nás predalo iba 113 elektromobilov, pričom trhu s dvadsiatkou predaných kusov kraľuje Nissan Leaf. Smutné? Možno pre aktivistov. Pre kompetentných by mal byť tento výsledok nočnou morou. A nehádžme, prosím, všetko na ceny a kúpyschopnosť obyvateľov. Pred časom som mal na test Tesla model 3. Keď som si dal vyhľadať najbližšiu možnosť nabíjania, bola mapa Európy s logom automobilky doslova posiata. Po naše hranice. Za nimi bola až panensky čistá. Ja viem, do noviniek sa na Slovensku púšťame skôr „rozvážne“. Tak teda ešte jeden argument. Ak celá Európa presadá do elektromobilov ako chceme zvýšiť turistický duch, keď si u nás turisti nebudú mať kde svoje auta nabiť? Tých pár nadšencov, ktorí si nabíjacie stanice vybudovali vo svojich hoteloch, situáciu rozhodne nezachránia. Alebo je nám to jedno?

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokZa dva roky vyrobiť 250 000 vozidiel? Karoq žne väčší úspech ako Kodiaq
Nasledujúci článokNová Škoda Octavia RS už stihla mať prvú haváriu