Domov News Volkswagen Golf unikol úplne bez maskovania. Páči sa vám?

Volkswagen Golf unikol úplne bez maskovania. Páči sa vám?

Najočakávanejší hatchback tohto roku, Volkswagen Golf ôsmej generácie, sa už čoskoro oficiálne odhalí. Ako tomu však býva zvykom, automobilka ho nedokázala ustrážiť a tak sa na sociálnej sieti objavili fotografie z fabriky!

Oficiálna premiéra novej generácie modelu Volkswagen Golf je naplánovaná na 24.10.2019. Koncern VW tým štartuje maratón odhaľovania troch najväčších konkurentov zo svojej dielne. Prvý musí byť podľa zaužívanej hierarchie práve Golf, druhú svetovú premiéru si odbije Škoda Octavia a to konkrétne 11.11.2019 v Prahe. Napokon posledný zástupca SEAT Leon by mal doraziť začiatkom roka 2020.

Čo prinesie nový Golf

Tak, ako sa zdalo na prvých maskovaných fotografiách, radikálne zmeny nový Golf zo sebou neprinesie. Očakávať podobné dizajnérske kreácie, ako v prípade francúzskych automobiliek je zrejme naivné. A tak Golf pokračuje vo svojej konzervatívnej línií a prináša skôr evolúciu než revolúciu. Jedinou zásadnou zmenou sú práve hlavné svetlomety, ktoré dostali kontroverzný ale jedinečný dizajn. Čo sa týka použitej techniky, môžeme s vysokou pravdepodobnosťou očakávať nasadenie práve Matrix-LED modulu, ktorý bol použitý aj v prípade faceliftu modelu Passat.

Revolúciu si Volkswagen nechal na interiér, ten sa zmení na nepoznanie. Nový Golf totiž, tak ako to naznačovali prvé úniky, či skice prinesie minimum konvenčných tlačidiel a ovládačov. Interiér bude ešte viac orientovaný na šoféra a všetky dôležité aspekty budú umiestnené v centre jeho pozornosti, v zornom poli. Hovorí sa dokonca aj o použití veľkého Head-Up-Displeja. HUD by sa tak vôbec prvý krát objavil v Golfe.

Predpokladáme že rozmery ostanú viac či menej zachované a Golf by mohol narásť len o niekoľko milimetrov. Vo vnútri by však malo dôjsť k nárastu vnútorného priestoru hlavne v oblasti kolien a hlavy zadných pasažierov. Batožinový priestor by mal atakovať podstatne vyššiu hodnotu a Golf by sa tak mohol zaradiť k špičke v segmente.

Pohonné ústrojenstvo by mali zabezpečovať všetky dnes známe motorizácie. Základom sa pravdepodobne stane trojvalec 1,0 TSI, v ponuke bude aj štvorvalec 1,5 TSI a v prípade športovej verzie GTI by sme sa mali dočkať aj známeho 2,0 TSI. Práve ten by mal byť opäť naladený na vyšší výkon. Naftových zástupcov by mohol predstavovať motor 1,6 TDI a 2,0 TDI. Neskôr sa v ponuke určite objaví aj plug-in hybridná verzia či plne elektrický e-Golf.

Foto: Facebook

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokElon Musk: Tesla Pickup bude vyzerať ako obrnený transportér z budúcnosti!
Nasledujúci článokTest Škoda Karoq Scout, ak sa chcete odlíšiť od ostatných