Domov News Nová Škoda Octavia, takmer kompletne odhalený interiér!

Nová Škoda Octavia, takmer kompletne odhalený interiér!

Do svetovej premiéry ostáva už len pár dní, avšak už dnes poznáme jej podobu! Unikol aj vzhľad interiéru a Combi verzie modelu Škoda Octavia.

Škoda Octavia Zdroj: Facebook
Škoda Octavia Zdroj: Facebook

Automobilka nedokázala ustrážiť ani podobu interiéru a tak sa môžme predčasne pozrieť aká revolúcia nás čaká. Dá sa povedať že interiér nesie dizajnérske prvky konceptu Vision iV. Najradikalnejšou zmenou je práve nový dvojramenný volant. Digitálny prístrojový štít tiež pôsobí novým dojmom, tešiť sa pravdepodobne môžme na novú rozsiahlejšiu a pestrejšiu grafiku. Panel na ktorom je umiestnený displej infotainmentu výrazne zasahuje do priestoru, ústia z neho aj výduchy ventilácie. Na hornej hrane nájdeme podobne vyvedené tlačidlá, tak ako v prípade nového Golfu.

Škoda Octavia Zdroj: Facebook
Škoda Octavia Zdroj: Facebook

Samotný infotainment by mal disponovať najnovším rozhraním presne ako v prípade sesterského Golfu, tešiť sa môžme predovšetkým na novú jemnejšiu grafiku a množstvo nových funkcií. Ovládanie svetiel zrejme dostane podobný volič ako dnes používajú modely Audi. Nechýba ani rozšírené ambientné osvetlenie, ktoré kopíruje zaujímavý tvar palubnej dosky.

Škoda Octavia Zdroj: Facebook
Škoda Octavia Zdroj: Facebook

Úplnou novinkou je však volič automatickej prevodovky, ten dostal podobný tvar ako v prípade nového Golfu či dokonca vozidiel Porsche. Tento tvar nám prezrádzali už prvé uniknuté fotografie. Použitie voliča v štýle shift by wire prezrádza, neskoršiu elektrifikáciu novej Octavie a využitie Mild-hybridnej sústavy v kombinácií s novou prevodovkou RSG.

Najväčšou záhadou tak ostáva už len ponuka asistenčných systémov a jednotlivých technologických prvkov. Dnes už vieme že Octavia dostane napríklad matrix-LED svetlá, Head-up displej či pokročilý adaptívny tempomat.

Škoda Octavia Combi Zdroj: Facebook
Škoda Octavia Combi Zdroj: Facebook

Pripomeňme si, že Octavia podobne ako Golf či Leon by mala na trh prísť s výrazným  zastúpením moderných technológií. To je aj jeden z dôvodov prečo prišlo k razantnému zväčšeniu displeja infortainmentu ako je možné vidieť z fotografií. Okrem toho by bočná silueta kombíku mala získať viac praktický charakter. Už škodováckou samozrejmosťou bude veľký kufor a priestranný interiér, ktorý sa opäť zaradí k najväčším vo svojej triede.

PRVÁ JAZDA: Škoda Kamiq uzatvára SUV ofenzívu značky. Vyskúšali sme ju!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokVyskúšali sme elektrickú Škodu za takmer tri milióny eur. V predaji sa ocitne o rok!
Nasledujúci článokHennessey predstavuje nové monštrum. Privítajte Maximus!