Domov Elektromobilita Ssang Yong odhaľuje výkon a dojazd elektrického modelu Korando EV

Ssang Yong odhaľuje výkon a dojazd elektrického modelu Korando EV

Ssang Yong nie je automobilka, o ktorej by ste počuli mužov rozprávať pri pive. Napriek tomu má však na trhu pevné miesto a nezaostáva za súčasnými trendmi. V súčasnosti sú všetky modely z jeho ponuky SUV, a jedno z nich bude už čoskoro plne elektrické.

Zdroj: SsangYong

Štvrtý najväčší kórejský výrobca automobilov je od roku 2011 pod krídlami ázijského giganta Mahindra & Mahindra Limited. Aj keď o ňom na Slovensku toľko počuť nie je, na domácich cestách sa pohybuje slušné množstvo vozidiel tejto značky. Začiatkom roka sa na autosalóne v Ženeve pochválili novinkou s názvom Korando, a prisľúbili, že neskôr sa dočkáme aj jeho plne elektrického variantu. Táto skutočnosť je čoraz bližšie. Nebudeme sa tváriť, že v našich končinách by išlo o horúco očakávanú správu, no Korando EV bude v niečom výnimočné. Na trhu totiž zelené SUV týchto rozmerov zatiaľ nie je.

Oficiálne predstavenie je síce naplánované až na budúci rok, pričom model odštartuje rokom 2021. Prvé detaily sa ale dozvedáme už teraz. A patria rovno medzi tie najzaujímavejšie. Pod kapotou môžeme očakávať elektromotor s výkonom 140 kW (191 konských síl), ktorý bude zároveň najsilnejším v ponuke. Šťavu bude čerpať z 61,5 kWh batérie od firmy LG Chem. Podľa cyklu NEDC by malo Korando EV prejsť na jedno nabitie približne 420 km. Dynamika zrýchlenia bude pritom špičková vo svojej triede, no maximálna rýchlosť obmedzená na 155 km/h v prospech dojazdu.

Nový Ssang Yong Korando získal v prestížnom teste bezpečnosti Euro NCAP 2019 ocenenie 5/5 hviezd. Radí sa tak medzi najbezpečnejšie autá na svete. Momentálne sú v ponuke na domácom trhu dve motorizácie. Vybrať si môžete 1.5-litrový benzínový motor so silou 120 kW (163 konských síl) alebo dieselový agregát s objemom o jednu desatinu väčším a výkonom 100 kW (136 konských síl). Základná cena na Slovensku je príjemných 16 990 eur. Ako je však už ale zvykom, pri elektrickom variante Korando EV môže byť rapídne vyššia, a to pokojne až o 10 000 eur.

SsangYong Korando sa vracia a konkurovať chce Škode Kodiaq!

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokHolandsko kvôli emisiám plánuje obmedziť rýchlosť na diaľniciach
Nasledujúci článokTakto vyzerá nová Octavia v základe. Už žiadne nedolakované časti!