Wolkswagen aktuálne predstavil svoj nový model T-Rex , úúps prepáčte * T-Roc !

Prekvapivý názov spolu s neprekvapivými krivkami, to sú naše prvé dojmy z nového a v poradí štvrtého SUV od Volkswagenu. Všetci sme si všimli, že boom ohľadom SUV vozidiel a hlavne v kompaktnom segmente rastie, a práve sem T-Roc presne zapadá!
Experti odhadujú, že tento segment sa v najbližšej dekáde takmer zdvojnásobí! A práve preto sa Volkswagen rozhodol priviesť nový model na trh už v predstihu. T-Roc zaujme miesto pod Tiguanom, kde osloví všetky vekové kategórie.

Auto ponúkne šikovnosť, športového ducha a funkčnosť v interiéry. Voliteľný pohon predných kolies(FWD) alebo pohon všetkých štyroch kolies(AWD), skombinuje vlastnosti SUV so šikovnosťou a obratnosťou športového kompaktného vozidla. T-Roc bude prvé vozidlo od Volkswagenu ktoré bude k dispozícií na objednávku v dvoj-tónovej farbe s vizuálne kontrastnou strechou(vrátane stĺpikov “A” a skiel).

Auto dostalo plný zásah z kanónu dizajnu a na štýle mu neuberajú ani známe prvky od jeho brata Tiguana. Vpredu nás zaujme široká mriežka chladiča s dvojicou integrovaných svetlometov. Charakteristický podpis zanechajú denné svetlomety ktoré sa nachádzajú medzi hlavnými svetlami a svetlami do hmly, tie zaručia, že T-Roc spoznáte aj za tmy.
Za svoj off-road look auto vďačí tmavým plastovým lemom ktoré obklopujú cele auto a chránia karosériu pri prejazdoch ťažším terénom.

Interiér bol prispôsobený exteriéru, takže máte silný pocit, že sedíte v SUV. Moderné technológie ako “Active Info Display” so špecifickým infotaimentovým systémom vytvárajú nový, digitálny a hlavne interaktívny kokpit. Za pomoci smartfónu a systému Volkswagen Car Net, využijete široké spektrum on-line služieb a aplikácií. Ďalšou vlastnosťou ktorú Volkswagen ponúka v novom T-Rocu, je služba “Security & Service” ktorá vám zabezpečí núdzovú službu, automatickú nehodovú notifikáciu a asistenciu na cestách. Vo svojom segmente trhu je T-Roc absolútna špička, pokiaľ ide o systémy pomoci vodičom a asistenčné služby.

Už základný balík výbavy T-Rocu je vybavená špičkovými technológiami ako “Front assist area monitoring” a “City Emeregency Breaking and Pedestrian Monitoring” v skratke systém ochrany chodcov v mestách, ale aj systém “Lane assist”. Samozrejme tu nájdeme aj klimatizáciu, LED denné svetenie, vizuálny ochranný kryt podvozku a mnoho ďalších…
Volkswagen bude ponúkať nový crossover v týchto výbavových a výkonnostných líniach, v základe to bude “T-Roc” potom dve paralelné ale vyššie línie a to “Sport” a “Style“.

Ako už bolo spomenuté, T-Roc sa nachádza v segmente pod Tiguanom. Batožinový priestor dosahuje úctihodnej hodnoty 445 litrov. Po zložení operadiel v pomere 60/40 sa nám batožinový priestor zväčší a to na hodnotu 1290 litrov, čo už stojí za zmienku! Pretože takmer žiadne iné SUV v tejto triede neponúka taký objemný batožinový priestor!

T-Roc príde na trh s troma benzínovými (TSI) a troma dieslovými (TDI) motormi. Na výber bude z manuálnej a automatickej prevodovky(7st. DSG).
Cena T-Rocu sa bude pohybovať na úrovní 20 000€ a jeho predaj sa v Európe  začne už tento November!

https://www.youtube.com/watch?v=Pap6WmrS-dQ&feature=youtu.be

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokAudi mení svoje označenie modelov!
Nasledujúci článokTEST – Nissan Micra 0,9Tce – Budapešť