Kontroverzný motoristický novinár a moderátor v jednej osobe, Jeremy Clarkson, sa opäť vyjadril na adresu mladej Švédky. Zároveň priznáva, klimatické zmeny sú výrazným problémom, no nie je potreba to riešiť takýmto spôsobom.

Z klimatických zmien sa postupom času stáva fenomén. Okolo tohto vzniká poriadny rozruch a niekedy až doslova kult, ktorý odmieta bez uváženia akékoľvek argumenty proti tejto zmene / proti im. Nepomôžu ani fakty, že dokonca aj elektromobily na niektorých miestach škodia viac, než samotné vozidlá so spaľovacím motorom. Svoje o tom vedia aj motoristické hviezdy ako Jeremy Clarkson.

Elektrický Náboj, Dopravná Značka, Znamenie, Hybrid

Akýmsi patriarchom na boj proti klimatickým zmenám sa stala mladá Švédka Greta Thunberg. Tá bola tento rok nominovaná na Nobelovu cenu. A to len preto, že sa nevenovala učeniu a „prinútila“ mladých ju nasledovať a aby začali autá so spaľovacími motormi doslova nenávidieť. Neberte však tieto slová za naše. Takto sa vyjadril všetkými milovaný aj nenávidený Jeremy Clarkson, s ktorým súhlasí aj jeho kolega zo zábavnej automobilovej show The Grandtour, Richard Hammond. Jednohlasne sa zhodli v reportáží pre denník The Sun.

Podľa Clarksona slečna Thunberg zničila celú jednu generáciu motoristov. „Každý človek pod 25 rokov, ktorého poznám, sa vôbec nezaujíma o autá – Greta Thunberg zabila ako motoristické show, tak aj autosalóny,“ povedal Clarkson a dodáva „V škole sa mladí ľudia najskôr naučia to, že autá sú zlo, než by sa mali naučiť povedať slová mami, tati a to im v hlavách ostane aj naďalej“. Problémom je potom údajne to, že týchto ľudí vidíte stáť na uliciach s transparentami kričiacimi po zmene, no máloktorého stretnete ako zbiera plastový odpad, ktorý produkujeme.

clarkson

„Ona je idiot. Chodiť krížom – krážom a každému hovoriť, že zomrieme, nič nevyrieši moja milá,“ pokračuje vo svojom monológu proti aktivistke Clarkson. „Taktiež by som mohol ísť do štrajku, požičať si 15-metrovú karbónovú jachtu so záložným dieselovým motorom, plaviť sa do Ameriky a kričať na prezidenta Trumpa. Mohol by som to spraviť, ale k ničomu by to neviedlo.“

Clarksonove slová však nie vždy treba brať vážne. On sám bojuje proti klimatickým zmenám. Nie však hysterickým spôsobom ako slečna Thunberg. Pozrite sa na natáčanie nového špeciálu The Grandtour s podtitulom Seamen (Námorníci). Ten bude k dispozícií na Amazon Prime TV od 13.12. Na začiatku natáčania musel štáb riešiť nečakané problémy.

jeremy clarkson

Výlet do Vietnamu bol naplánovaný v období dažďov, čo by seriálu pridalo viac dramatickosti, no keď kompletný štáb so svätou trojicou (Clarkson, May, Hammond) došiel k rieke Mekong, tá bola skoro vyschnutá. Práve vtedy si Clarkson uvedomil dôsledky globálneho otepľovania a na celú problematiku zmenil názor. „Iba idiot pri tom nezmení názor, keď čelí nespochybniteľným faktom. Otázka je, čo s tým, a tá je zaujímavejšia, než čo sa to deje.“

Behom 90-tich minút špeciálu sa dočkáme diskusie, ktorú by sme od Clarksona, Maya a Hammonda nikdy nečakali. O zmenách sa nebude hovoriť žartovným spôsobom ale naozaj vážne. Či sa však dočkáme aj možných scenárov riešenia, ešte nevieme.

The Grand Tour Presents: Seamen | Official Trailer | The Grand Tour

TEST Škoda Superb Scout 2,0 TSI 4×4 – vyprázdni vám peňaženku?

Zdroj: Amazon

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJthesun.co.uk
Predchádzajúci článokOpel Corsa sa už predáva aj u nás. Základná cena je lákavá.
Nasledujúci článokTEST Škoda Superb 2.0 TSI 140 kW: Zabudnite na diesle