Domov News Toyota Supra a BMW Z4 dostali tuningovú kúru od AC Schnitzer

Toyota Supra a BMW Z4 dostali tuningovú kúru od AC Schnitzer

Zdroj: AC Schnitzer

Úpravca AC Schnitzer je známy pre svoju dlhodobú činnosť s úpravami modelov značky BMW. Ich najnovšie výtvory však pochádzajú z navzájom úplne odlišných vôd. Alebo nie sú až tak odlišné? Komplexný tuningový balíček totiž dostala Toyota Supra a BMW Z4.

Ako už vieme, toto duo zdieľa medzi sebou veľkú časť dielov. Navonok to ale nie je jasné na prvý pohľad. Japonská legenda je terčom tuningovej scény už dlhé roky. Po jej veľkolepom návrate začiatkom tohto roku nebolo úplne jasné, či aj novodobý nástupca bude kráčať v rovnakých stopách. Netrvalo však dlho kým sa úpravcovia chopili príležitosti. Na trhu je už dostupných hromada modifikácií a nezaostáva ani nemecká firma AC Schnitzer.

Na Supre sa po aplikovaní kompletného balíku zmenilo viac ako sa zdá. Nechýba sada aerodynamických doplnkov po všetkých stranách a nezabudlo sa ani na zadný spojler. Zmenil sa tiež vzhľad koncoviek výfukov. Tie je možné objednať v čiernom alebo karbónovom prevedení. Záujemcovia majú na výber dva štýly diskov, obe v rozmere 20-palcov. Vo vnútri pribudlo niekoľko dielov vyhotovených z uhlíkových vlákien či pedále s logom AC Schnitzer. Takmer identický postup bol aplikovaný aj v prípade BMW Z4.

Do nemeckého srdca, ktoré je pre oba automobily identické, sa zasahovalo len minimálne. Z pôvodných 250 kW (340 konských síl) a 500 Nm poskočil výkon na 294 kW (400 konských síl) a 600 Nm. Ako to vylepší zrýchlenie či maximálnu rýchlosť úpravca neuviedol. V prípade BMW to ale samozrejme platí len pre špičkovú verziu M40i. Slabšie varianty sa dočkajú tuningu o niečo neskôr. Pre výkonnostné modifikácie ponúka tuner 36-mesačnú záruku. Supra a Z4 tiež dostali vylepšené tlmiče, ktoré sú nielen nastaviteľné, ale aj usádzajú modely o 25 milimetrov nižšie k zemi. Koľko budú pakety pre jednotlivé typy stáť, nevieme. Základná cena Toyoty Supra na domácom trhu je 69 990 eur, pričom BMW Z4 M40i je o niečo dostupnejšie s cenovkou 62 150 eur.

Toyota Supra vs. BMW Z4, v čom sú dvojičky rozdielne?

Zdroj: AC Schnitzer | startstop.sk

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokNový Renault ZOE prichádza na Slovensko s dostupnou cenou a skvelým dojazdom
Nasledujúci článokVedci vynašli zariadenie, ktoré ochráni zabudnuté deti v aute